Forr a korm√°nysajt√≥piac. Habony √Ārp√°d √°ll√≠t√≥lag ny√≠ltan m√©diabefektetŇĎv√© v√°lik, √∂v√© lesz a korm√°nyzati sajt√≥holding. Ebben lesz egy weboldal, egy √öj Heti T√©ma, egy √ľzleti port√°l √©s tal√°n egy r√°di√≥ is. √Čs hamarosan hivatalos lesz, hogy a Napi Gazdas√°g az anti-Magyar Nemzet.

A k√∂zt√©v√©t is idev√©ve k√©sz is van a r√©szben √°llami, r√©szben mag√°nk√©zben l√©vŇĎ p√°rtsaj√≥-birodalom. Most nem t√ļlz√°s a "m√©diat√∂rt√©neti" jelzŇĎt koptatni. Ha igazak a HVG √©s a Heti V√°lasz mai h√≠rei, olyan k√∂zpontilag eltervezett, a mainstream m√©dia √∂sszes elk√©pzelhetŇĎ mŇĪfaj√°t lefedŇĎ, ny√≠ltan egy p√°rt √©rdekeit szolg√°l√≥, √°llami √©s √°llamt√≥l szerzett mag√°milli√°rdokb√≥l gr√ľndolt m√©diabirodalom alakul, amilyenhez hasonl√≥ sem volt soha Magyarorsz√°gon.

Tudod, mi a vicces?

Az egésznek nem lesz annyi fogyasztója naponta, mint mondjuk az Indexnek.

A pik√°ns helyzetben l√©vŇĎ Heti V√°lasz ‚Äď a Simicska-birodalom r√©sze ugyan, de a Fidesz m√©g nem nevezte ny√≠ltan ellens√©gnek ‚Äď Habony, azaz a Habony‚ÄďGyŇĎri Tibor-du√≥ terveirŇĎl √≠r.

Advertisement

Eszerint a Tanácsadó és az exállamtitkár lesznek a Nagy Fideszes Kormányzati Médiaholding tulajdonosai. Lesz nekik:

  • h√≠roldaluk, vagyis anti-Index√ľk, via.hu n√©ven
  • ingyenes, bulv√°ros hetilapjuk, azaz √öj Helyi T√©m√°juk
  • √ľzleti port√°ljuk, ahol a jelenlegi Napi Gazdas√°g munkat√°rsai dolgozn√°nak
  • esetleg r√°di√≥juk is

A hvg.hu mai cikke pedig kip√≥tolja a fenti szerkezetben t√°tong√≥ egyetlen igazi feh√©r foltot, a napilapk√©rd√©st. E szerint egy h√©ten bel√ľl hivatalosan is bejelentik, hogy a Napi Gazdas√°got korm√°nyp√°rti k√∂z√©leti napilapp√° alak√≠tj√°k.

Advertisement

Az √ļjs√°g szerint a t√©m√°val a Fidesz eln√∂ks√©gi szinten foglalkozott, √©s k√©sz t√©nynek veszik, hogy Liszkay G√°bor ‚Äď Simicska Lajos kor√°bbi bar√°tja √©s fŇĎ sajt√≥mindenese ‚Äď, a Magyar Nemzet volt r√©sztulajdonosa veszi meg ehhez a Napit. Az m√©g bizonytalan, hogy ŇĎ maga vagy Csermely P√©ter lesz-e a fŇĎszerkesztŇĎ. Az √ļjs√°got √°tkeresztelik ‚Äď m√°ris azon k√©jelgek, hogy mire.

A korm√°ny kiv√°r abban ‚Äď √≠rja a HVG ‚Äď, hogy alap√≠tson-e z√∂ld mezŇĎs hetilapot, merthogy titokzatos okb√≥l olyat is szeretn√©nek. Az√©rt v√°rnak, mert m√©g nem dŇĎlt el, hogy meg tudj√°k-e szerezni valahogyan a Heti V√°laszt, azt a hetilapot, ami eddig bet√∂lt√∂tte a fideszes √©rtelmis√©g inform√°l√≥j√°nak szerep√©t. De ha nem megy a v√©tel, alap√≠tanak hetilapot is.

Advertisement

[kép: NAK/Cink]