Hosszú ideje lázban ég az egész ország – na jó, az a része, amelyet érdekel valamennyire a téma –, hogy vajon miből él a guccis ember, ha a cége nem hoz pénzt, és még a kormány se fizet neki.

Mert hát a miniszterelnök úr ugye néhány hete megmondta, Habony Árpád nevű figura nem szerepel a fizetési listán, sőt azóta Szalay-Borbrovniczky Krsitóf, a Századvég Alapítvány kuratóriumának elnökhelyettese is azt fejtegette – az év eddigi legirritálóbb interjúalanyaként –, hogy hivatalos kapcsolat a cég és a szupertehetséges szupertanácsadó között nincsen.

Na de most van egy fejlemény. A Figyelő kiderítette – egyelőre csak printben érhető el a cikk, ezért linkelem hirtelenjében ezt a szemlét –, hogy Habony Árpád egyik kereseti forrása a műsorgyártással foglalkozó Press & Belt Produkciós Iroda Kft. lehet, ahonnan havi egymillió forintot kap. A 2002-ben alapított vállalkozás tulajdonosa Halkó Gabriella, aki Jáksó László élettársa volt, és akinek a neve annak a Szerb utcai háznak a kaputelefonján is olvasható, amelyben oly sokszor felbukkan a jóember, hogy már az is felmerült, esetleg ott lakik.

Arról mindazonáltal nem ír a Figyelő – sem –, hogy ezt a pénzt miért, milyen munkáért kapja ez a Habony. De mondjuk mindegy is, tuti, hogy alaposan megdolgozik érte.