Kl√°g riporter √©s NAK fot√≥s kin√©ztek ma kora d√©lut√°n a Millen√°risra, hogy a szakmai nap keret√©ben k√≥stolgatnak √©s csin√°lnak valami elŇĎzetes alkot√°st a Gourmet-fesztiv√°lr√≥l, √°m azonban m√©g nagyon nem voltak el√©gg√© k√©szen a dolgok. Egy sz√©p k√©pgalesz az√©rt √∂sszej√∂tt.

√ćgy viszont sz√∂vegileg a sajt√≥anyagra hagyatkozn√©k, amely szerint

rakottkrumpli-leves, b√°r√°ny lollipop, csigaragu √©s gasztrobotanika √©s h√°rom Michelin-csillag ‚Äď sok m√°s mellett ezt is k√≠n√°lja az idei Gourmet-fesztiv√°l, m√°jus 30. √©s j√ļnius 1. k√∂z√∂tt, a Millen√°rison.

Ňźr√ľlet. SŇĎt:

H√©tv√©g√©n √ļjra az orsz√°g gasztromakettj√©vel tal√°lkozhatnak az √©rdeklŇĎdŇĎk a Millen√°rison: Magyarorsz√°g legjobb √©ttermei, cukr√°szd√°i, k√©zmŇĪves finoms√°gok k√©sz√≠tŇĎi v√°rj√°k a gasztron√≥mia szerelmeseit a Fesztiv√°lon. Az idei √©vben ‚Äď a saj√°t finoms√°gaik bemutat√°sa mellett ‚Äď a rakott krumplit gondolj√°k √ļjra hazai √©s k√ľlf√∂ldi s√©fek, √≠gy k√≥stolhatunk rakottkrumpli-levest, rakott krumplit szentjakabkagyl√≥val, esetleg alg√°val. Akinek ez kev√©s, az kalandozhat az √°zsiai utcai kaj√°k vil√°g√°ban, √≠zlelhet igazi vietnami streetfoodot vagy a zsomb√≥i asszonyok hagyom√°nyos levels r√©tes√©t.

Advertisement

√Čs √≠gy tov√°bb, √©s √≠gy tov√°bb, arr√≥l m√°r nem is besz√©ve, hogy a csillagos s√©fek mellett ott lesz a feszten a h√≠res fŇĎzel√©kblogger, Szatm√°ri Feri is, aki mellett szinte elt√∂rp√ľl Alain Caron, a vil√°gj√°r√≥ szak√°cs √©s tan√°csad√≥, a holland MasterChef zsŇĪritagja √©s sok m√°s titulus birtokosa, valamint Jaques Pourcel, a Montpellier-i Michelin-csillagos Jardin des Sens tulajdonos s√©fje.

A gurmulásnak ára van: a napijegy 3300 forint, a bérlet 6500, Budapest Essentials karszalaggal féláron lehet bejutni, a jegy mellé jár egy Spiegelau borospohár meg még egy csomó apróság, nem részletezem.

Olvastam a tumblr-en n√©h√°ny napja, hogy ez az√©rt √≠gy el√©g dr√°ga, egyelŇĎre nem tudok ehhez hozz√°sz√≥lni, t√∂k v√©letlen, de m√©g soha nem j√°rtam a Gourmet-n. Szombaton k√©sz√ľl√∂k, majd ut√°na elmondom, hogy v√°llalhatatlanul sokat k√∂lt√∂ttem-e, vagy sem.

Advertisement

További részletek erre.

Advertisement

Advertisement

Advertisement

Advertisement

Advertisement

Fotók: NAK/Cink