Vlagyimir Zsirinovszkij, az Oroszorsz√°gi Liber√°lis-Demokrata P√°rt vezetŇĎje √©s rendszeres nyilv√°nos pofoz√≥g√©p √°tl√°t a szit√°n, a t√∂bbsz√°z ember megsebes√≠tŇĎ meteorz√°por szerintem nem term√©szet munk√°ja volt, hanem egyenesen az Egyes√ľlt √Āllamok hadserge k√ľldte r√° Oroszorosz√°gra titokban, √≠rja a RIA Novost.

"Olyanok vagytok, mint valami primit√≠v t√∂rzs. Milyen meteor?" - tette fel a k√©rd√©st Zsirinovszkij √©s hozz√°adta, hogy az univerzumnak megvannak a saj√°t t√∂rv√©nyei. P√©ld√°ul az egyik az, hogy ha valami lezuhan, akkor azt emberek k√©sz√≠tett√©k. Az emberek pedig provokatŇĎr√∂k.

Zsirinovszkij spekul√°ci√≥ja egy√©bk√©nt onnan ered, hogy kor√°bban a h√©ten John Kerry, az √ļjonnan kinevezett amerikai k√ľl√ľgyminiszter, k√©t napig pr√≥b√°lta el√©rni orosz koll√©g√°j√°t, Szergej Lavrovot. Az amerikai miniszt√©rium szerint Kerry az √©szak-koreai atomrobbant√°sr√≥l akart besz√©lgetni √©s a sz√≠riai konfliktusr√≥l, de Zsirovszkij √©lesl√°t√°sa hat√°rtalan: szerinte figyelmeztetni akarta Lavrovot a tervrŇĎl √©s arr√≥l, milyen hat√°ssal lesz Oroszorsz√°gra.

Egy√©bk√©nt √∂sszeesk√ľv√©st sim√°n lehet sejteni, √°ll√≠t√≥lag szerd√°n a kubai Rodasban is l√°ttak valami √©gitestet ami nagy f√©nnyel felrobbant, b√°r semmilyen t√∂rmel√©ket nem tal√°lta.

Advertisement

[Russian Times]