Illustration for article titled Ha valaki még nem ismerné: itt a világ legrosszabb játéka

Leghosszabb, legunalmasabb, legcéltalanabb, leghálátlanabb. Dan Hardcastle levideózta, hogyan szerez egy, azaz egy pontot 8 óra folyamatos játékkal.

Advertisement

A Desert Bus nevű játék eredetileg 1995-ben jelent volna meg. A Penn&Teller bűvészduó egy furfangos számítógépes játékokból álló összeállítással jelentkezett volna, de a projekten dolgozó kiadó időközben csődbe ment. A Desert Bus azóta kiadatlanul is kultjáték lett.

A program lényege, hogy egy buszt kell Tucsonból Las Vegasig vezetnünk valós időben. Az út nyolc óra, a buszon nem utazik senki, néha feltűnnek táblák az út szélén, de semmi más nem történik. A játékot megállítani nem lehet és a számítógépünket sem hagyhatjuk ott holmi kósza vécézés vagy étkezés reményében, hiszen a buszt folyamatosan kormányozni kell, különben beborul az út mellé és szintén valós időben vontatják vissza Tucsonba. Ha Las Vegasba érünk, kapunk egy pontot, majd pár másodperc alatt eldönthetjük, visszafordulunk-e és folytatjuk-e a vezetést potenciálisan a végtelenségig.

Advertisement

A Desert Bus-szal a készítők az erőszakos videojátékok nagyhangú kritikusainak akartak odapirítani, de állítólag egy versenyt is terveztek, ahol pénzjutalom járt volna annak, aki a legtöbb ideig bírja.

Létezik egy Desert Bus for Hope nevű szervezet, aminek tagjai minden évben leülnek és addig játszanak felváltva, amíg a jótékonysági gyűjtésükre elegendő pénz nem érkezik. 2007-ben kezdték, akkor 20.000 dollárt gyűjtöttek, tavaly sikerült elérniük az 1 millió 200 ezret.

Advertisement

Itt lehet próbálkozni:

http://desertbus-game.org

Ezek pedig Dan videói, amikkel feliratkozóit ajándékozta meg. Folyamatosan beszél. Az egyetlen vizuálisan is érdekes esemény a harmadik videó 57. perce után történik - a szélvédőn szétloccsan egy bogár.

Share This Story

Get our newsletter