Ha terrorista vagy, inkább ne szelfizz a titkos parancsnokságod előtt

Szelfizni amúgy is hülyeség sok ember szerint, de nem büntetik légicsapással. Kivéve ha az Iszlám Állam harcosai pózolnak az egyik főhadiszállásuk előtt, és posztolják is a képet a netre. 22 óra kellett ahhoz, hogy az amerikai légierő megtalálja és szétbombázza a helyet.

Advertisement

Az ISIS hírhedt arról, hogy a közösségi média segítségével toboroz fiatalokat a nyugati országokból, eddig körülbelül 3400 embert sikerült így magukhoz csábítani. De nem csak a szimpatizánsok és az érdeklődők, a hírszerzés és a katonaság is árgus szemekkel figyeli, milyen tartalmakat posztolnak az internetre, hátha az azokban rejlő információ segíti az Iszlám Állam elleni harcot.

Most is ez történt, az Egyesült Államok Légierejének hírszerzése az egyik közösségi oldalon bukkant a képre, amelyen – idézem Hawk Carlisle tábornok szavait – valami idióta a parancsnokság előtt ácsorgott, és mellette a szervezet környék feletti befolyásával dicsekedett. A légierőnél végeztek egy kis kutatómunkát, aminek az lett a vége, hogy 22 órával később három JDAM bomba porig rombolta azt az épületet.

Advertisement

via Gizmodo

Share This Story

Get our newsletter