This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Ha nem bírjuk megfogni a lengyeleket, akkor nincs is helyünk az A-ban

Illustration for article titled Ha nem bírjuk megfogni a lengyeleket, akkor nincs is helyünk az A-ban

Ilyen egyszerű ez. Ma este lesz a D1/A-s jégkorong-vb döntő meccse. A lengyelekkel játszunk, három pont előnyünk van. Ha nem kapunk ki rendes játékidőben, 2008 és Szapporo után ismét feljutunk a legjobbak közé. Kanada, az oroszok, a svédek és a többiek közé. Hátborzongató.

Advertisement

De nemhogy nem fogunk kikapni, nyerni fogunk. Lehet, hogy nem könnyen – hanem nehezen, rengeteg melóval, pont úgy, mint a japánok, az olaszok és az ukránok ellen –, de akkor is leverjük őket. Már csak azért sem mondhatok mást, mert megmondtam előre, ki kell tartanom magam mellett. Meg főként a csapat mellett.

Advertisement

Na és azért sem mondhatok mást, mert tényleg jobbak vagyunk, mint a lengyelek.

Minden egyéb nagyon jól le van írva itten, az ilyen részleteket nem ismételgetném.

Advertisement

Ez most más helyzet, mint hét éve, amikor szinte senki sem várt sikert, legfeljebb suttyomban. Ez most az a helyzet, amikor sokakat talán meglepő módon – de mégsem a semmiből – egyszer csak mi lettünk az esélyesek. Hogy ezt az esélyességet sem magától értetődő valóra váltani, nyilvánvaló. De ezek a srácok olyanok, hogy megcsinálják. Ezek meg. Mikor, ha nem most?

Advertisement

Fotó: Mudra László/MJSZ

[A meccs 20:00-kor kezdődik Krakkóban, ha nem vagytok kint, Sport 2-n lehet nézni, ha meg arra lenne szükségetek, a jégkorongblog előzetesei alatt bizonyára találtok streamet a kommentekben.]

Share This Story

Get our newsletter