Illustration for article titled Ha jobbikos lennék, most nagyon izgulnék!

Gondoljatok csak bele, milyen közel került ez a párt az első egyéni választókerületi sikerhez!

Advertisement

Szerintem ez a mai tapolcai–ajkai–sümegi időközi buli első és legfontosabb kérdése, hogy nyerhet-e a tetovált Rig Lajos. Volt már közel a Jobbik máskor is a diadalhoz, tavaly tavasszal a miskolci kettesben például hárman is tizennégyezer-néhányszáz szavazatot szereztek, de a trióból a legtöbbet a balos jelölt húzta be végül, a széljobber Pakusza Zoltán csak végül harmadik lett. A mostani felállás éppen arra emlékeztet. A felmérések szerint ugyanis fej fej mellett áll ez a Rig, valamint a fideszes Fenyvesi Zoltán és a szoci Pad Ferenc.

Bármelyikük nyerhet. Összesen 22 jelölt van, de a többi 19 nem nyerhet. Igazából bele sem nagyon szólhatnak a nagyok dolgába, legfeljebb minimálisan.

Advertisement

Hogy miből mi következhet, abba most nem mennék bele, majd az eredmények ismeretében.

Annyit még, hogy nyilván nemcsak a Jobbik számára nagy a tét.

Az MSZP a Veszprémben függetlenként versenyeztetett Kész Zoltán sikere után ezúttal nem rejtőzködve, hanem teljesen nyíltan próbál nyerni, és ez is érdekes kísérlet. Megvan hozzá a DK támogatása, és ha összejönne ez a mandátum, az nagyot lökhetne a szekfűsökön.

Advertisement

A Fidesz szempontjából meg az az érdekes, hogy most tényleg mindent megtettek, Orbán Viktort is bevetették – tudjátok, ő annak idején csodafegyvernek számított, 2002-es nagy rohanása egy csomó kerület eredményét megfordította –, keményebben harcoltak tehát, mint néhány hete, és ha ez mind kevés lesz, akkor törhetik a jövőn a kis buksi fejüket erősen.

Tavaly tavasszal amúgy nagyon simán nyert itt a fideszes Lasztovicza Jenő. Hogy azóta mennyit változott a világ, el sem hinném, ha nem látnám saját szememmel!

Advertisement

Na ezek. Nem vagyok jobbikos – nektek talán bevallhatom titokban –, ezért aztán nem is izgulok, de hogy fokozott érdeklődéssel várom a fejleményeket, az fix.

[a képet Vona Gábor Jobbik-elnök fb-jéről vettem, tök vicces, hogy Rig Lajos a valóság adott időpillanatában mennyivel savanyúbb arc, mint a mögötte látható plakáton]

Share This Story

Get our newsletter