This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Ha jobbikos lennék, most nagyon izgulnék!

Illustration for article titled Ha jobbikos lennék, most nagyon izgulnék!

Gondoljatok csak bele, milyen közel került ez a párt az első egyéni választókerületi sikerhez!

Advertisement

Szerintem ez a mai tapolcai–ajkai–sümegi időközi buli első és legfontosabb kérdése, hogy nyerhet-e a tetovált Rig Lajos. Volt már közel a Jobbik máskor is a diadalhoz, tavaly tavasszal a miskolci kettesben például hárman is tizennégyezer-néhányszáz szavazatot szereztek, de a trióból a legtöbbet a balos jelölt húzta be végül, a széljobber Pakusza Zoltán csak végül harmadik lett. A mostani felállás éppen arra emlékeztet. A felmérések szerint ugyanis fej fej mellett áll ez a Rig, valamint a fideszes Fenyvesi Zoltán és a szoci Pad Ferenc.

Bármelyikük nyerhet. Összesen 22 jelölt van, de a többi 19 nem nyerhet. Igazából bele sem nagyon szólhatnak a nagyok dolgába, legfeljebb minimálisan.

Advertisement

Hogy miből mi következhet, abba most nem mennék bele, majd az eredmények ismeretében.

Annyit még, hogy nyilván nemcsak a Jobbik számára nagy a tét.

Az MSZP a Veszprémben függetlenként versenyeztetett Kész Zoltán sikere után ezúttal nem rejtőzködve, hanem teljesen nyíltan próbál nyerni, és ez is érdekes kísérlet. Megvan hozzá a DK támogatása, és ha összejönne ez a mandátum, az nagyot lökhetne a szekfűsökön.

Advertisement

A Fidesz szempontjából meg az az érdekes, hogy most tényleg mindent megtettek, Orbán Viktort is bevetették – tudjátok, ő annak idején csodafegyvernek számított, 2002-es nagy rohanása egy csomó kerület eredményét megfordította –, keményebben harcoltak tehát, mint néhány hete, és ha ez mind kevés lesz, akkor törhetik a jövőn a kis buksi fejüket erősen.

Tavaly tavasszal amúgy nagyon simán nyert itt a fideszes Lasztovicza Jenő. Hogy azóta mennyit változott a világ, el sem hinném, ha nem látnám saját szememmel!

Advertisement

Na ezek. Nem vagyok jobbikos – nektek talán bevallhatom titokban –, ezért aztán nem is izgulok, de hogy fokozott érdeklődéssel várom a fejleményeket, az fix.

[a képet Vona Gábor Jobbik-elnök fb-jéről vettem, tök vicces, hogy Rig Lajos a valóság adott időpillanatában mennyivel savanyúbb arc, mint a mögötte látható plakáton]

Share This Story

Get our newsletter