Kürti Gábor Critical Mass-szervező azért ment a Ma Reggel adásába, hogy a Nagykörútra készülő bicikliútról beszéljen, de Gulyás István műsorvezető az első mondatával beleszart a biciklisek müzlijébe.

Gulyás ezzel nyit:

Ebből a 2500 főből, akit maguk képviselnek, gondolom, mindenki tud biciklizni. A biciklisták közül, akik kerékpároznak, hányan tudnak valóban kerékpározni, és ismerik a Kreszt?

Aztán innentől már mindenki tudja, hogy soha a büdös életbe nem fog szóba kerülni az a bicikliút, mert itt, most, mindenki szeme láttára le kell meccselni azt, hogy a biciklisek neveletlen, szemtelen, életveszélyesen közlekedő, flegma nagyvárosi kaszkadőrök, miközben az autósok minden szabályt mindig, minden körülmények között betartanak, mint ahogy Gulyás is általában teszi. Bezzeg a biciklisták! Budapest rákfenéi! Átmennek a piroson!

This image was lost some time after publication, but you can still view it here.

Kürti pedig végig állja a támadásokat, tényekkel és statisztikákkal vág vissza, amitől Gulyásnak láthatólag úgy kezd el fortyogni a feje, mint a Szaffiban a lovagnak. A legjobb persze a zárógondolat, amikor a bringás szakember megkérdezi, hogy ugyan miért nem beszélünk a körútról, akkor a műsorvezető annyival zárja a beszélgetést, hogy arról majd megkérdezzük a körútiakat.

Advertisement

via Kerékagy és 444