Akkor én a világbajnokság mai napjával már elégedett leszek. Ahogy írtam éjszaka, már azért az egy meccsért érdemes volt megrendezni a tornát, és hát még csak most kezdődik.

Mindenki azt mondja, jó nehéz helyzetbe kerültek a spanyolok, hiszen ha el is kapják majd Chilét, akkor is a brazilokkal találhatják magukat szemben a nyolcaddöntőben, és vagy a címvédő, vagy a házigazda máris repül. Mérget venni azonban igen korai lenne erre, hiszen a Kamerunt 1-0-ra verő Mexikó is nagyon jó, korántsem lenne megdöbbentő, ha akár a csoportelsőséget is behúzná a házigazdák rovására. Bár ehhez még a horvátoknak is lesz egy-két szavuk. Sok még a kanyar a matekban, na, csak ennyit akartam mondani.

Viszont azt a holland–spanyolt annyira élveztem, hogy meghozta a kedvem a többi meccsekhez is – képes voltam végignézni a 3-1-es Chile–Ausztráliát, és kifejezetten tetszett, nem értettem, miért nyavalyog a kommentátor –, szerintem ma is megtekintek vagy kettőt, ha nem többet.

Ezek következnek:

Kolumbia–Görögország délután hattól. Ez a két csapat nem annyira hoz lázba, pedig nem feltétlenül hülyeség figyelni rájuk, mindkettő is továbbmehet a torna egyik leggyengébb – igaz, úgy is nézhetjük, hogy négyesélyes – csoportjából. Elefántcsontpart és Japán található még a C-ben, ők vasárnap kezdenek.

Advertisement

Uruguay–Costa Rica este kilenctől. Ez már izgalmasabb, de inkább csak abból a szempontból, hogy érdekes lesz mefigyelni munka közben a legutóbbi vb elődöntősét. A mai teljesítményük is mutathat egy-két jelet arra vonatkozóan, hogy az olaszokkal és az angolokkal teljes trióból melyik két csapat nevethet a csoportkör végén.

Anglia–Olaszország éjfélkor. Ez a meccs nyilván még több választ adhat az imént felvetett dilemmára. Aki nyer, annak már jó lesz. Jelen állás szerint egy árva fillérben sem fogadnék a kettőből valamelyikükre, fogalmam sincs, ki viheti többre az idén nyáron. A szívem az angolokhoz húz előzetesen, de sokat alakulhat ez még menet közben.

Fotó: Matt Dunham/AP