This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Ha arról ábrándoznátok, hogy mégsem lesz Paks 2, abba is hagyhatjátok

Illustration for article titled Ha arról ábrándoznátok, hogy mégsem lesz Paks 2, abba is hagyhatjátok

Nekem úgy tűnt mostanában, hogy fel-felmerül itt-ott, hogy bukhat a projekt, de alighanem eléggé eltökélt mindenki ebben az ügyben. Vagy éppenhogy nem, és azért kapunk időnként váratlan és furcsa közleményeket? Most a Roszatom magyar péereseitől érkezett egy ilyen.

Advertisement

Lehet, hogy olvasták Szily riporter elmélkedését a Duna vizéről, és azért küldték épp neki?

Advertisement

A subject nélkül beesett mailben található csatolt dokument címe ennyi:

Kirijenko Paksról is beszélt a Putyinnal történt találkozón

Hogy kicsoda Putyin, azt tudjátok, hogy Kirijenko kicsoda, megmondom: ő az orosz állami atomenergetikai konszern, miszerint a Roszatom vezérigazgatója, és a keresztneve Szergej.

Advertisement

És Szergej Kirijenko ma találkozott Vlagyimir Vlagyimiroviccsal, mely alkalomból elmondta:

A magyar kormány megerősítette, hogy a paksi beruházás az előzetes megállapodásoknak megfelelően megvalósul.

Advertisement

A keddi megbeszélésről szóló orosz sajtójelentések szerint Kirijenko hangsúlyozta – mondja a közlemény –, hogy a magyar kormány

nagyon határozottan ragaszkodott a szerződés megvalósításához, miután támadások érték a projektet.

Advertisement

Ezzel összefüggésben emlékeztetett a Financial Times cikkére, amelyben a lap azt állította, hogy az Európai Unió blokkolja a projektet. Szergej Kirijenko úgymond hangsúlyozta:

Megerősítést kaptunk arra vonatkozóan a magyar kormánytól, hogy mindent egyeztettek az unióval és minden a megállapodás szerint történik. Nagy volumenű szerződésről van szó. Az atomerőmű építésén kívül üzemanyag-szállításról és szervizszolgáltatásokról is szól a szerződés, és már megkezdődött a megvalósítása.

Advertisement

Hát így. A többi ilyen nemzetközi bullshit, a Roszatom hatalmas sikereiről világszerte, meg arról, hogy az általuk készítetteknél biztonságosabb blokkokat senki sem képes készíteni.

Úgyhogy a bajai és mohácsi halak lassan elkezdhetnek csomagolni.

Share This Story

Get our newsletter