This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Ha a Nestlén múlik, kapszulás trutymót szürcsölhetünk étel helyett

A Nespresso-automatákból eddig csak rossz kávé folyt, a vállalat kutatócsoportja most azon dolgozik, hogy személyre szabott tápanyag-kapszulákkal etessenek a gépek.

Advertisement

„Régen az étel csak étel volt. Új irányba megyünk” – mondta erről a Bloombergnek a Nestlé kutatóintézete, az Institute of Health Sciences (Egészségtudományi Intézet) igazgatója, Ed Baetge. Az Iron Man névre hallgató program célja, hogy megmérjék az egyes ember tápanyag-szükségletét, és Nespresso-gépekhez hasonló masinákkal személyre szabott tápanyag-koktélokat adagoljanak.

Attól valószínűleg nem kell tartani, hogy finom lesz. Marginálisan hátborzongató, ahogy a Nespressóval a Nestlé leigázta a rossz kávé piacát, és közben felépítette azt a képet, hogy a felszínesen modernista küllemű gépekből ömlő keserű, vizes lötty igazából nem rossz kávé, hanem jó kávé. Bár talán érthető: a Nespresso-gépek sok esetben irodákban vannak, ahol az emberek a legtöbb kávét isszák, és azokat az átfolyós gépeket váltották, amik, ha ez egyáltalán lehetséges, még rosszabb kávét főztek. A tízes skálán 1-hez képest a tízes skálán 2 pedig valóban 100%-os minőségjavulás, különösen, ha minden csészében van egy kis George Clooney is.

Advertisement

Az Iron Man célja persze még messze van. Rengeteg, egyáltalán nem triviális és olcsó mérést kíván, hogy egy konkrét ember tápanyag-szükségleteire szabott koktélt keverjünk. Valahol van értelme, hiánybetegségek kezelésénél mondjuk, de Baetge víziója, miszerint „megnyomsz egy gombot és kijön a kaja”, mélységesen lelombozó.

Bár ha ebből 10-20 év múlva tényleg divat lesz, legalább őrült szórakoztató lesz ízletes, majonéztől és friss paradicsomok levétől csöpögő csirkés szendvicset majszolni a kapszulákat nyeldeklő, neurotikus hülyék társaságában.

Advertisement

Forrás: Bloomberg

Share This Story

Get our newsletter