A Nespresso-automatákból eddig csak rossz kávé folyt, a vállalat kutatócsoportja most azon dolgozik, hogy személyre szabott tápanyag-kapszulákkal etessenek a gépek.

‚ÄěR√©gen az √©tel csak √©tel volt. √öj ir√°nyba megy√ľnk‚ÄĚ ‚Äď mondta errŇĎl a Bloombergnek a Nestl√© kutat√≥int√©zete, az Institute of Health Sciences (Eg√©szs√©gtudom√°nyi Int√©zet) igazgat√≥ja, Ed Baetge. Az Iron Man n√©vre hallgat√≥ program c√©lja, hogy megm√©rj√©k az egyes ember t√°panyag-sz√ľks√©glet√©t, √©s Nespresso-g√©pekhez hasonl√≥ masin√°kkal szem√©lyre szabott t√°panyag-kokt√©lokat adagoljanak.

Att√≥l val√≥sz√≠nŇĪleg nem kell tartani, hogy finom lesz. Margin√°lisan h√°tborzongat√≥, ahogy a Nespress√≥val a Nestl√© leig√°zta a rossz k√°v√© piac√°t, √©s k√∂zben fel√©p√≠tette azt a k√©pet, hogy a felsz√≠nesen modernista k√ľllemŇĪ g√©pekbŇĎl √∂mlŇĎ keserŇĪ, vizes l√∂tty igaz√°b√≥l nem rossz k√°v√©, hanem j√≥ k√°v√©. B√°r tal√°n √©rthetŇĎ: a Nespresso-g√©pek sok esetben irod√°kban vannak, ahol az emberek a legt√∂bb k√°v√©t issz√°k, √©s azokat az √°tfoly√≥s g√©peket v√°ltott√°k, amik, ha ez egy√°ltal√°n lehets√©ges, m√©g rosszabb k√°v√©t fŇĎztek. A t√≠zes sk√°l√°n 1-hez k√©pest a t√≠zes sk√°l√°n 2 pedig val√≥ban 100%-os minŇĎs√©gjavul√°s, k√ľl√∂n√∂sen, ha minden cs√©sz√©ben van egy kis George Clooney is.

Az Iron Man c√©lja persze m√©g messze van. Rengeteg, egy√°ltal√°n nem trivi√°lis √©s olcs√≥ m√©r√©st k√≠v√°n, hogy egy konkr√©t ember t√°panyag-sz√ľks√©gleteire szabott kokt√©lt keverj√ľnk. Valahol van √©rtelme, hi√°nybetegs√©gek kezel√©s√©n√©l mondjuk, de Baetge v√≠zi√≥ja, miszerint ‚Äěmegnyomsz egy gombot √©s kij√∂n a kaja‚ÄĚ, m√©lys√©gesen lelomboz√≥.

B√°r ha ebbŇĎl 10-20 √©v m√ļlva t√©nyleg divat lesz, legal√°bb ŇĎr√ľlt sz√≥rakoztat√≥ lesz √≠zletes, majon√©ztŇĎl √©s friss paradicsomok lev√©tŇĎl cs√∂p√∂gŇĎ csirk√©s szendvicset majszolni a kapszul√°kat nyeldeklŇĎ, neurotikus h√ľly√©k t√°rsas√°g√°ban.

Advertisement

Forr√°s: Bloomberg