Vannak rossz d√∂nt√©sek, vannak h√ľlye d√∂nt√©sek, vannak t√°madhat√≥ d√∂nt√©sek √©s van ez. A korm√°nyzati kommunik√°ci√≥ ugrott egy seggest az abszurd humorba.

Igen, mi is olvastuk a 444-en a csod√°latos h√≠rt, hogy az Emberi ErŇĎforr√°sok Miniszt√©riuma az Arany √Črdemkereszt kioszt√°s√°n√°l val√≥sz√≠nŇĪleg arra a K√°rp√°ti√°ra gondolt, amiben Palya Bea is √©nekel, √©s nem arra, aminek a tagja p√©ld√°ul nyilatkozott a Channel 4-nak a Jobbik maj√°lis√°n. Olvastam √©n is, de √©n annyira elk√©pedve √°llok ezelŇĎtt, mint amikor elŇĎsz√∂r l√°ttam ny√≠lt utc√°n prostitu√°ltat. El vagyok k√©pedve, kicsit sz√∂rny√ľlk√∂d√∂k, de valahol m√©lyen izgatottan tapsikolok, hogy mi fog ebbŇĎl kis√ľlni.

Aki nem √©rti a hiperlinkek fogalm√°t vagy csak berzenkedik a kattint√°st√≥l, annak √∂sszefoglalom. A 444 egyik olvas√≥ja kik√©rte a Minisztereln√∂ks√©g Kit√ľntet√©si FŇĎoszt√°lyt√≥l a hivatalos indokl√°st, hogy ugyan mi a b√°nat√©rt kapott √©rdemkeresztet a K√°rp√°tia nevŇĪ nemzeti rockegy√ľttes. Az indokl√°s meg√©rkezett, de abb√≥l meg azt der√ľlt ki, hogy a miniszt√©riumi kommunik√°ci√≥ vagy egy p√°rhuzamos dimenzi√≥b√≥l folyik, vagy egyszerŇĪen a d√∂ntŇĎknek fingjuk sem volt arr√≥l, hogy a K√°rp√°tia az nem a K√°rp√°tia FolkmŇĪhely. Ugyanis az elŇĎbbit d√≠jazt√°k, de az (egy√©bk√©nt m√°r megszŇĪnt) ut√≥bbir√≥l sz√≥l√≥ indokl√°st k√ľldt√©k el.

Advertisement

Ak√°rcsak tizen√∂t √©vvel ezelŇĎtt azon az √©jszak√°n az √úllŇĎi √ļton, az√©rt tapskikook magamban, hogy kider√ľl-e, innen hogyan tov√°bb. Mert mi a t√ļr√≥ t√∂rt√©nhetett? Valaki t√©nyleg a FolkmŇĪhelyt akarta d√≠jazni, de mint egy Kabos Gyula-filmben, egy megb√≠zhatatlan titk√°rnŇĎ √∂sszekeverte a pap√≠rokat? Mindig is a vadmagyar Petr√°st akart√°k kit√ľntetni, csak nem volt hozz√° indokl√°s, √©s most ugyanannak a megb√≠zhatatlan titk√°rnŇĎnek kellett √∂sszeoll√≥znia a Palya Bea-f√©le zenekar honlapj√°r√≥l? Engem nagyon izgatnak ezek a dolgok, ŇĎszint√©n megmondom!

FŇĎleg az√©rt, mert ugye ez volt az a d√≠jaz√°si menet, amikor Szaniszl√≥ Sz√≠riusz FerenctŇĎl gyakorlatilag kierŇĎszakolt√°k, hogy adja vissza a T√°ncsics-d√≠jat. Lehet, hogy m√°sokat is √∂sszekevertek? Lehet, hogy igaz√°b√≥l Szaniszl√≥ Ferenc √°llatorvosnak kellett volna kapnia? Vasv√°ri P√°l sz√≠nmŇĪv√©sz helyett a m√°rciusi ifj√ļ Vasv√°ri P√°lnak? A p√©csi balett titk√°ra helyett a budapesti k√∂zjegyzŇĎ Bajnai √Āgnesnek? Rem√©lem minden kider√ľl!

Advertisement

Kép: Monty Python: Az élet értelme