Illustration for article titled Gyurta Dániel nem akadt ki a róla szóló híres Magyari Péter-cikken, sőt!

Emlékszel, három éve mekkora kollektív hiszti volt Magyari Péter Gyurta és Én című cikke miatt? Az olimpiai bajnok úszó most elárulta, hogy ő speciel humorosnak találta.

Advertisement

“Jómagam is szoktam úszni egyébként” – így kezdődött a 2012. augusztus 2-án megjelent cikk, amelyben az akkor még indexes Magyari a londoni olimpián nagyszerű eredményeket elérő magyar úszóval próbálta összemérni saját magát. A cikkről én is azt gondoltam volna, hogy nem lehet komolyan venni, annyira eltúlzott hülyeség, több tízezer honfitársunknak mégis sikerült.

Nem nagyon emlékszem más írásra, amely ilyen közfelháborodást keltett volna, még Orbán Viktor is emlegette az egyik beszédében, a Jobbegyenes blog pedig megírta, hogy Magyari nyilvánvalóan azért írta ezt az “irigy” cikket, mert nem tudja megbocsátani, hogy Gyurta Fankadeli zenéjét hallgatva készül a versenyekre.

Advertisement

Napokig ettől volt hangos az internet, az olvasók egy része átkozódott, a másik értetlenkedett, pedig utólag nézve annyi történt, hogy egy szöveg kikerült a megszokott közegéből, ahol az Indexet sosem vagy ritkán olvasó emberek az ironikus fennhangtól megfosztva, szó szerint értelmezték az írást. (Most azokat hagyjuk, akik így is akarták értelmezni.)

Most viszont az Index készített egy nagyinterjút az úszóval, és szóba hozták ezt is:

Tudom, hogy nem szokta olvasni, mi jelenik meg önről, de volt az Indexen egy cikk három éve, az olimpiai sikere után, aminek igen jelentős utóélete lett, mert nem értették a glossza stílusát.

Valóban, nem szoktam olvasni, miket írnak rólam, de ez a cikk hozzám is eljutott, csak mosolyogtam rajta. Humoros volt. Én értettem, és nem sértődtem meg, hiszen nem is volt miért.

Advertisement

Talán korábban is meg kellett volna kérdezni magát Gyurtát erről?

(via 444)

Share This Story

Get our newsletter