This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Gyurcsánynak tényleg vége, már kavarni sem tud

Illustration for article titled Gyurcsánynak tényleg vége, már kavarni sem tud

Gyurcsány Ferenc borzalmas miniszterelnök és nevetséges politikus volt, de helyezkedni-taktikázni azért mindig is ügyesen tudott. Most azonban annyira ügyetlenül vezette elő az őszödi szivárogtatókat lebuktató sztorit, hogy szerintem az utolsó esélyét is elvesztette, hogy felüljön Mesterházy Attila vonatára.

Advertisement

Az eléggé világos, hogy mi volt annak a hátterében, hogy Szabó "Állítólag Cigány Férfiak Által Megerőszakolt Fibiszes" Bálint, a magyar politikai élet egyik leggyanúsabb figurája kitálalt a Heti Válasznak, bemártva Szili Katalint, Szekeres Imrét, Baja Ferencet és Rózsa Flores Eduardót mint az őszödi beszéd kiszivárogtatóit. Gyurcsány Ferencnek saját erejéből annyi esélye van bejutni a parlamentbe, mint nekem. Erre egyetlenegy módon lenne sansza: ha Mesterházy Attila MSZP-elnök megkönyörülne rajta és felvenné a listájára. De Mesterházy nyilván nem könyörül meg puszira, hanem vár is valamit cserébe. Gyurcsány profi szervezetet, hatalmas pénzt vagy sok szavazót nem tud ajánlani, neki egyetlen eladható értéktárgya van. Ki tudja nyírni a szocialista párt Mesterházy útjában lévő nagy öregjeit. Mesterházy ugyan ügyesen elfoglalta a pártot és orbánista módon, a saját hatalmát kiterjesztve változtatta meg az alapszabályt, de nyilván sokkal nyugodtabb lenne, ha a régi gárda örökre taccsra lenne téve.

Az üzlet ettől még persze rohadtul kockázatos Mesterházy szempontjából. Nem lázadna-e a pártja, ha egy olyan fickóval akar összebútorozni, aki nem sokkall korábban egy fideszes újságban buktatott le több ikonikus szocialistát? Nem büntetnék-e meg a balos választók, ha a friss szelek jegyében a baloldal összes bajának okozóját felvenné a szövetségébe?

Advertisement

De mindezek ellenére messze az a legvalószínűbb, hogy egy Gyurcsány-Mesterházy-bizniszkísérlet állt a mai kiszivárogtatás mögött. Csakhogy Gyurcsány szerintem úgy elcseszte, hogy Mesterházy simán eltáncolhat, és úgy élvezheti ki a régi szocialista vezetők politikai halálát, hogy cserébe nem kell bepiszkolnia a listáját Ferenccel. Mert Ferenc, az a Ferenc, aki hónapok, évek óta ismételgeti nyilvánosan, hogy pontosan tudja, kik volt a szivárogtatók, aki erről papírokat is átadott Mesterházynak, és aki a Heti Válasz-interjú előtt bevallottan találkozott Megerőszakolt Bálinttal, aki a DK az országot vele együtt járó kampányembere is, most azt írja a Facebookon, hogy "A Heti Válasz cikke talán közelebb vitt bennünket az igazsághoz. Vagy mégse? Nem tudom." Hát ha valaki tudja, akkor az pont ő.

Gyurcsány ezzel az akcióval a legkevésbé sem szorította a markába az MSZP-t, mindössze saját magát festette le bármire képes, sötét kavarógépnek a nagyközönség szemében.

Advertisement

A Heti Válaszban lefestett sztorinál gyanúsabbat ki sem lehetne találni. Egy notórius hazudozó, egész karrierje alatt irtó gyanús és hihetetlen sztorikat előadó, ráadásul Gyurcsány zsoldjában álló koronatanú bemond kulcsfigurának egy halottat. (Soha emberen annyit nem röhögtünk az Index szerkesztőségében, mint a Megerőszakolt Fibiszesen, talán Danika Édesanyját kivéve, ha bárki emlékezne még Terry Black gyerekének anyjára.) A szocialisták három csúcsvezetője a demokratikus kor egyik legdurvább konspirációját a budapesti belvárosban úgy tárgyalja le, hogy hárman együtt zárt alakzatban mozognak egy olyan bérházban, ahol szemtanúk tucatjaival találkozhatnak. Amikor kiderül, hogy valaki végig hallotta, amint titkos hangfelvételekkel konspirálnak a saját miniszterelnökük ellen, megvonják a vállukat és távoznak.

Ez annyira hihetelen, hogy persze igaz is lehet. De Ferencet így ez sem mentheti meg.

Share This Story

Get our newsletter