Reszkethet a jobboldal, működésbe lépett a Szent Progresszív Inkvizíció. A téma természetesen Krasznai Tünde kitiltása a Parlamentből.

Ferenc Atya teológiai kérdésekben mindeng fején találja a szöget. Most ugyan kicsit nehéz volt összehozni, hogy egy olyan eset miatt, amikor az Országos Gyermekmentő Szolgálat Parlamentben megrendezett jótékony gálájáról tanácsolják el az ex-pornós énekest, hogyan lehessen egy jót keresztényezni, de Gyurcsánynak ez sem probléma. Mivel a gyermekmentők azt mondták, hogy attól féltek, a konzervatív, vallásos meghívottakat zavarná Krasznai pornós múltja, máris megvolt az ok a keresztényezésre. Hogy nem a vallásos frakció, hanem a vallásos frakció érékenységétől tartó világi szervezet volt a cenzor? Az Atya az égre függeszti a szemét, így ilyen kicsire nem ad.

Maga a kitiltás ettől még persze képmutató hülyeség, főleg, hogy ha létezik átélhető jó példa az eseménnyel megcélzott hátrányos helyzetű gyerekeknek, akkor az éppen a szegény sorból és pornózásból föltört lány lett volna.