This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Gyurcsány Ferenc zsidó főpap lett

Illustration for article titled Gyurcsány Ferenc zsidó főpap lett

Az új lárifári a Lesáná tová tikatévu. Gyurcsány az Örökkévalóval kampányol és megfújta a kosszarvból faragott kürtöt. Mi lesz, ha az Atyaúristen kőtáblákat adományoz a DK-nak a Rózsadomb csúcsán?

Advertisement

Már csak egy kérdés maradt: átvezeti-e Ferenc a maradék demokratákat a Duna budai ágát kettéválasztva a margitszigeti Termál szálló uszodájáig? És vajon tényleg minden helyesen szavazónak jár-e az ingyen fitneszbérlet a Választási Ígéret Földjén?

A Pártalapító Gyurcsánynál egy szórakoztatóbb van, a gubóból pár hete kipattant Kampánygyurcsány. Alámerülés a hipszterek közé, fotózkodás piáló szépségkirálynővel, bármi jöhet. Hát most Jehova került sorra. Ferencnek minden ilyen rettentő jól áll, de a biblikus beszéd és az álrabbi-stílus minden eddiginél jobban. Gyurcsány szerint a magyarságnak sosem volt ekkora szüksége rá, hogy a zsidók Istene újjáteremtse a világunkat. Mivel az MTK majdnem kieső helyen áll, hajlok arra, hogy életemben először higgyek Gyurcsánynak.

Advertisement

Ferenc felvétele a zsidó papi rendbe egyébként teljesen átrajzolhatja a választási aritmetikát. Hány helyet adna át Mesterházy Attila az MSZP-keretből a farizeusoknak? Érdemes-e bevonni a makkabeusokat a választási együttműködésbe? Szadduceusok vagy fodorgáboristák? Hány MSZDP-s öregasszony ér egy kohanitát? Ezernyi új kérdés merült fel, szakértőink még vizsgálják a lehetőségeket.

Share This Story

Get our newsletter