This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Gyurcsány Ferenc vajon pénzt is kap Orbántól? Szavazz!

Illustration for article titled Gyurcsány Ferenc vajon pénzt is kap Orbántól? Szavazz!

Gyurcsány Ferenc lett Orbán Viktor vadászcsigája. Akire a Főnök rámutat, azt benyálazza. Az tiszta sor, hogy most ki akarja nyírni a tőle független és nála sokkal erősebb civil tüntetésszervezőket. A kérdés csak az, hogy ostobaságból vagy pénzért.

Advertisement

Mióta Gyurcsány felszólította a híveit, hogy tegyék tönkre a január 2-ai civil tüntetést azzal, hogy pártzászlókkal vonulnak fel, egyszerűen képtelen vagyok eldönteni, miért tette ezt. Oké, azt természetesen értem, hogy Gyurcsány Ferencnek a politikai jövője szempontjából ezek a civil tüntetések jelentik az egyetlen konkurenciát, ellentétben Orbán Viktorral és a Fidesszel, akik a megmaradásának a zálogai. És ha egyszer politikai ellenfelek a tüntetők, akkor a dörzsölt Fletó mi mást tenne, mint rájuk mászik, mint a csiga, benyálazza őket, ezzel győzve le őket.

Az is világos, hogy ezzel mekkora hasznot hajt Orbán Viktornak és a Fidesz propagandagépezetének, akik eddig minden eredmény nélkül próbálták a friss ellenzéki mozgalomcsírákat ledékázni, leemeszpézni és leegyüttözni.

Advertisement

De azt már nem értem, hogy Gyurcsány miért így, ilyen nyíltan folytatja a magyar politika balról és jobbról is lelkesen művelt hagyományát, a leszalámizást. Így ugyanis, ha sikeres lenne, és tavaszra hiteltelenné tudná tenni az őt közel orbáni szinten rühellő tüntetőket, a Fidesz megbuktatására esetleg képes ellenzékcsíra meggyilkolása tisztán az ő nevéhez kötődne. Vagyis az elégedetlen tömegek szemében tényleg minden elméleti esélyét elvesztené, hogy a parlamentbe jutásnál jobb eredményt érjen el 2018-ban. Persze lehet, hogy már leszámolt azzal, hogy valaha igazán sikeres legyen, az Új Tüntetők viszont még azt az elméleti 5 százalékát is fenyegetik – de ezt a nyílt szemétkedést így is hökkenten figyelem.

Ami a pénzt illeti, Gyurcsánynak hozzám vagy hozzád képest nyilván rengeteg a készpénze, de abban már nem vagyok annyira biztos, hogy annyi van neki, amennyiből egy pártot évekig finanszírozhatna. Orbánéknak meg szinte mindent megér, ha van egy szövetséges csigájuk, aki ujjpattintásra bárkit hiteltelenné nyálaz. Hogy ez sokba kerül? Hát nem a sajátjukból adnak, hanem a miénkből, így már könnyebb nagyvonalúnak lenni, akár egy kommunistával is.

Advertisement

És van az a szempont is, hogy Gyurcsánynak tán csak a mentelmi jog kell, a rosszabb időkre.

Szóval most különösen érdekel, mi a véleményetek, mert én igazából csak a fejem ingatom.

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter