This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Gyurcsány Ferenc lett az új Uj Péter

Szőlő- és eperszakértő lett belőle. Talán ez a friss, ismeretlen darab a valaha volt legjobb Gyurcsány-film? Ahogy lepattintja a képen kívülről belökött nénit, az jobb, mint amikor Dániel Pétert lökték el.

Advertisement

Én sokmindent láttam már, de ilyen titokzatos éretlmű mozgóképet még soha. Az Alföld Tv 3:33 perc hosszú remeklésében Gyurcsány Ferencet, a Színészkirályt, a néppárti értelemben vett Latinovitsot láthatjuk, amint a Hibbant Piacfelügyelőt alakítja egy zseniális vígjátékból.

Gyurcsány "Mi az ördög van, gyerekek?" morgással lép be a debreceni piac területére, hogy a kamerán kívüli területről kapásból elétaszítsanak egy asszony, akit úgy intéz el, majd taszít tovább 2 másodperc alatt, hogy már ez jobb, mint 15 államilag támogatott rendező teljes életműve. És ami utána jön! Gasztrogyurcsány előtt Uj Péter babérjaira törve szőlőgourmet-ként exponálja magát, majd kezdetét veszi az, amit a film- és politikatörténet pár év múlva csak mint az Epertébolyt fog emlegetni. Ferenc szúrós szemmel kérdezgeti és semmisíti meg az eladókat, miközben az arca önállóbb életet él Old Shatterhandnál is. A szigorú piacfelügyelő nem hiszi el, hogy az eper magyar, cserébe azt képzeli, hogy a debreceni piacozók a budapesti vagy kecskeméti nagybani piacról vásárolnak, hogy kiboruljon a műanyag doboz árán.

Advertisement

Majd ezek után egyszerűen távozik, hogy a parkolóban ő fizesse ki az összes demokrata cechjét.

Nemhogy szavakat nem találok, ezek után a motorkulcsomat sem fogom, és itt éjszakázom a szerkesztőségben.

Share This Story

Get our newsletter