Medgyessy Péter mondja ezt egy mai interjúban az Indexen, ugyanott, ahol egy nappal korábban Falus Ferenccel volt interjú. Véletlen az egybeesés?

Advertisement

Valószínűleg igen, mert Medgyessyvel annak apropóján beszélgetett a volt origós Dull Szabolcs (aki, ha jól látom, a héten kezdett az Indexnél), hogy pont tíz éve puccsolták meg.

Az egykori miniszterelnök nem is kíméli az egykori puccsistákat, de nyilvánvalóan utódját, Gyurcsány Ferencet utálja a legjobban, ő kapja Medgyessytől az igazi szúrásokat: áruló, aki csak beszél, de nem csinál semmit, és túl hamar akart túl sokat.

Advertisement

A maga szerepét az egykori D-209-es ügynök már nem látja ilyen árnyaltan: szerinte nem kapott elég időt, a költségvetést előtte már hazavágta Orbán Viktor, és már ott volt az asztalán a reformcsomag, amikor megbuktatták. Szóval ő nem hibás semmiben.

Annak idején a pártonkívüli Medgyessyből azért lett miniszterelnök-jelölt, mert a szocialisták nem tudtak megegyezni, hogy ki lehetne megfelelő a pártpolitikusok közül - nagyjából ugyanaz a sztori, mint most Falus Ferenccel, csak Medgyessy nem öntött magára vizet egy ordító gyerekkel az előtérben, hanem nem tudta kimondani, hogy útelágazódás - utólag bánja is, hogy nem lett belőle jó szónok.

Advertisement

De beszél még sok mindenről, tényleg érdemes elolvasni az egész interjút, pedig elsőre azt hittem, hogy nem lesz ehhez türelmem. Egyébként Medgyessy továbbra sem kelti ellenszenves ember benyomását, kellett neki miniszterelnöknek mennie.

Share This Story

Get our newsletter