This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Gyűlölöm a 3D-t

Annyira, hogy most írok erről egy öreges-dohogós-kirohanós posztot. A mozi nekem legyen lapos. Ez arról jutott eszembe, hogy csak így, 3D-sen tudtuk tegnap megnézni az új X-Ment.

Advertisement

A 3D-t már akkor is gyűlöltem, amikor még nem is láttam 3D-s filmet 3D-s moziban. Ez a szakasz elég sokáig tartott, évekig sikerült elkerülnöm a beavatást, voltak alkotások, amelyeket konkrétan azért nem néztem meg, mert csak így vetítették őket, és én ellenálltam a végsőkig. Aztán valamikor télen beadtam a derekamat, elmentem a lányokkal a Jégvarázsra. Utána azt mondtam, végül is ki lehetett bírni, de ezután is inkább nem, mint igen.

Aztán a hétvégén rá lettem beszélve Torkosborz és a többiek újabb kalandjaira. Sajnos nem figyeltünk eléggé. Pontosabban, arra figyeltünk, hogy eredeti nyelven legyen – a szinkront is gyűlölöm, hihetetlen –, másra nem. Már a mozi lépcsőjén baktattunk felfelé, amikor belém csapott a villám, és feltettem a kérdést: te, nem lesz ez 3D-s? Húha, jött a válasz. Az lett.

Advertisement

A 3D homályos, sötét, fárasztó. Pedig hogy igyekezett Hugh Jackman, Jennifer Lawrence, James McAvoy és az összes többiek. Mindent megtettek, hogy jól érezzem magam és klasszul szórakozzak, és hiába.

A 3D olyan, mint a szilikonbetét. Csak homályosabb. De ugyanúgy nem igazi.

Értem én, hogy minek van. Be lehet vinni vele embereket a moziba, akiket másképp már nem is igazán lehetne. A szinkron reneszánsza is azért van. Régi szép 90-es évek – amikor már/még csak elvétve beszélt magyarul Sharon Stone vagy Michael Douglas. Én meg le vagyok tojva, nem vagyok célközönség.

Advertisement

Az viszont nagyon érdekes volt, hogy a publikum legalább kétharmada kivárta a stáblista végét a végén. Nem hiszem, hogy csak azért, mert tudták, hogy lesz bónuszjelenet. Hanem talán azért, mert mintha külföldön lettünk volna. Magyar plázamoziban szerintem kb. ketten maradtunk volna ott.

Na mindegy, a lényeg, hogy pokolba a 3D-vel. Legyen minden lapos, és kész. Lapos embereket, autókat, házakat akarok. Kapjam be és menjek művészmozikba? Jó, nem bánom.

Advertisement

És szerintetek?

Advertisement

Bónusz: Hugh Jackman első Wolverine-meghallgatása 1999-ből, via Index:

Share This Story

Get our newsletter