A sötét, embertelen és alkotmányellenes kampány motorjai a képviselőtestület és a körzet fideszes parlamenti képviselője.

Szomorú, egyenesen hátborzongató sztori a 444-től: ostoba, gonosz "érvekkel" próbálja elérni Szilvásvárad önkormányzata, hogy a településen az állam ne vehessen ingatlanokat, ahová fogyatékkal élőket telepítenének.

Advertisement

A szomszédos Bélapátfalván idejétmúlt, nagy méretű, laktanyaszerű otthon működik. Innen szeretnék kisebb, emberibb életet biztosító helyekre, vagyis családi házakba és kisebb lakásotthonokba költöztetni a lakókat. Ehhez telkeket akar vásárolni az állami a környező településeken, Szilvásváradon negyven fogyatékos számára. A testület pedig el akarja érni, hogy a magántulajdonosok ne adják el a telkeiket ilyen célra. Hogy miért? Mert a fogyasztékosok olyanok, mint az ózdi cigányok és nem jó rájuk nézni. Ezeket mind helyi képviselők mondták, amiről videófelvétel is van. Egy jellegzetes a többiekhez képest direkte pozitívnak számító megszólalás:

Az a nagy baj, hogy a lakosság nem tudja, kikről van szó… Javarészük csendes, nyugodt… és hát csak tehetetlen… egymás kezét fogják, ott sétálnak… NA, NEM MONDOM: NEM SZÉP LÁTVÁNY

Az ostoba képviselőtestület, polgármester és Horváth László országyűlési képviselő ráadásul úgy csinálnak férget magukból, hogy tisztában vannak vele, nincs semmiféle törvényes lehetőségük az akció megakadályozására. Jó a 444 cikke, érdemes végigolvasni!