Gyűjtőjegy helyett konfettiesőt árulnak az új BKV-jegyautomaták

Illustration for article titled Gyűjtőjegy helyett konfettiesőt árulnak az új BKV-jegyautomaták

A négyes metróval egyidőben megjelent új, lila automaták egyikéből vásárolt a minap kollégánk. 3000 forintjáért nemcsak gyűjtőjegyet, hanem pompás tréfát is kapott: a tömb jegyeit külön-külön szórta ki a gép.

Advertisement

A meglepően használható, bár kissé szószátyár új automaták nemcsak jegyet árulnak, hanem mindent, amivel fel lehet pattanni a tömegközlekedésre: jegyet, bérletet, gyűjtőjegyet. A gyűjtőjegy eredeti formájában tíz vonaljegyet tartalmazó tömb, ami 15%-kal olcsóbb, mintha tíz jegyet vennénk egyesével. A tömbösítés itt nem sikerült. Startposting beszámolója:

ótómatabol vettem a tizes gyujtot, mert ugye a penztarat be is zartak egybol, ahogy lett masina. kurvak faszat, ez bazdmeg nyomtat tiz darab jegyet egyesevel, de azert rairja mindre, hogy gyujtojegy! meg kaptam egy haromjegy meretu cetlit, amin rajta van, hogy tizes gyujtot vettem, remelem ezt mindig hozza kell mutatnom majd a jegyekhez!

Advertisement

Lett volna eddig is néhány apró javaslatom az automaták felhasználói élményének áramvonalasításához, de túl OCD-snek éreztem őket, úgyhogy megálltam, hogy beszéljek róluk, de ez nagyon, nagyon vicces. Block of 10 tickets receipt!

Valamint még két szó: Oyster kártya.

Fotó: Startposting

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter