Fodor Gábor nem ül be a Demokratikus Koalíció parlamenti frakciójába, mert a Magyar Liberális Párt ügyvivői nem engedik. Ugyanis nem tartják elfogadhatónak az ajánlatot. Alább az MTI-hír szóról szóra.

A Magyar Liberális Párt hivatalosan szerdán kapott felkérést a Demokratikus Koalíciótól arra, hogy Fodor Gábor csatlakozzon a frakciójukhoz, de a Liberálisok ügyvivői testülete az ajánlatot nem tartja elfogadhatónak – ezt Fodor Gábor közölte az MTI-vel.

A pártelnök úgy fogalmazott: ha szorosan együttműködnének egy parlamenti képviselőcsoporttal, az azt jelentené, hogy nem tudnák kellő erővel megjeleníteni az önálló liberális pártot és az önálló liberális gondolatot. Arra is kitért, hogy együttműködés az Együtt-PM-mel eleve nem is szerepelt az MLP elképzelései között.

Hangsúlyozta, hogy amit a DK-ról mondott, az arra az esetre is érvényes, ha a szocialistáktól kapna felkérést. Hozzátette: a csatlakozás ügyben a Liberálisok senkit nem kerestek meg.

Egyúttal arról is beszélt, hogy tervei szerint független képviselőként dolgozik majd a parlamentben.

Csak a biztonság kedvéért: ha ez így marad, nem lesz képviselőcsoportja sem a DK-nak, sem az Együtt-PM-nek, sem pedig Fodor Gábornak. Merthogy annak a kettőnek csak négy-négy képviselője van, Fodornak meg csak egy, és a frakcióhoz öt kéne.

Edit: azt elsőre elfelejtettem, hogy a Liberálisok nem indulnak az európai parlamenti választásokon. Technikai okok miatt. Azaz nincsen rá pénzük.