Gyorstalpalón képezik ki a köztévé leendő hírtévéseit

Illustration for article titled Gyorstalpalón képezik ki a köztévé leendő hírtévéseit

Nincs elég ember, ezért újságírói tapasztalattal nem rendelkezők tucatjait képzik éppen ki villámtempóban, mert március 15-én el kell indulnia a nyíltan Orbán-hű, közpénzből fenntartott kormányzati hírtelevíziónak.

Információink szerint 30-40 fiatal betanítása/fejtágítása folyik éppen a közmédiánál. Nagy részük friss diplomás, azaz életében nem dolgozott még semmilyen szerkesztőségben (legfeljebb az iskolai újságnál), úgy tudjuk, hogy a hírek megírására is most tanítják meg őket, ami persze a megrendelő (az állam) szempontjából nem is olyan rossz, hiszen nem kell rossz beidegződéseket, újságírói etikát és hasonló marhaságokat kiverni belőlük, simán ki lehet nevelni a pártkatonák új generációját.

Advertisement

Ez lenne a köztévé átalakításáról szóló indexes cikk legkeményebb bekezdése? A legkevésbé sem! A köztévét alig nézi valaki, és ezen nem valószínű, hogy egy janicsárokkal működtetett, rohamtempóban gründolt antisimicskista hírcsatorna változtatna. A cikk igazán kemény állításai azok, amikből úgy tűnik, hogy tényleg esztelen módon pazarolja a pénzünket a teljes nyíltsággal pártpropagandára használt közmédia.

Advertisement

Az új csatornához például vadonatúj hírgyártó rendszert is vásárolnak, miközben nem is olyan régen, 2013-ban 1,1 milliárd forintért vettek egy csatornamenedzsment-rendszert, amit be sem üzemeltek.

A friss rendszer része lesz egy "11 feladási pontból álló" hírtudósítói hálózat is. Vagyis most hopp, újjáépítik a nagy költséggel leépített vidéki tudósítói bázist.

Share This Story

Get our newsletter