M√°r amikor megvette a Yahoo a Tumblrt, elindultak a tal√°lgat√°sok, hogy vajon mit kezd vele. ElsŇĎ l√©p√©snek nem volt rossz, hogy j√≥l megrekl√°mozta a felv√°s√°rl√°ssal a Flickr meg√ļj√≠t√°s√°t, de az√©rt rekl√°mkamp√°nynak kicsit dr√°ga lett volna az 1,1 milli√°rd doll√°r. Term√©szetesen az√©rt vett√©k meg, hogy p√©nzt csin√°ljanak vele.

Advertisement

P√©nzt pedig legink√°bb a hirdetŇĎk hoznak, akik viszont nem szeretik, ha kem√©nyporn√≥-, vagy √©pp egy anorexian√©pszerŇĪs√≠tŇĎ, esetleg szimpl√°n egy n√°ci oldalon jelennek meg a hirdet√©seik.

A Tumblren meg ugye a teljes szabadság jegyében ilyen is akad. Mi a megoldás?

A porn√≥t nem tiltj√°k ki, csak tulajdonk√©ppen gett√≥ba z√°rj√°k, ahogy az a r√©szletes le√≠r√°sb√≥l kider√ľl. InnentŇĎl kezdve h√°rom kateg√≥ria lesz: a sima, a felnŇĎtt (√≥ de ut√°lom ezt a kifejez√©st, m√°r a felnŇĎttfilmtŇĎl is kir√°z a hideg, de a felnŇĎttipart√≥l egyenesen rosszul vagyok) √©s a kettŇĎ k√∂zt egy NSFW. (Ez magyarul azt jelenti, hogy "nem munkahelybar√°t" - teh√°t alkalmank√©nt van rajta necces tartalom).

Advertisement

Ezek pedig így jelennek meg:

Advertisement

Vagyis aki nincs bejelentkezve az semmi cs√ļny√°t nem l√°that √©s bejelentkezve is csak akkor ha k√∂veti az oldalt. Az igaz√°n kem√©ny tartalmak a keresŇĎk sz√°m√°ra is l√°thatatlanok lesznek stb.

Ha a hŇĎb√∂rg√©st akart√°k elker√ľlni vele, akkor k√°r volt pr√≥b√°lkozni, mert hŇĎb√∂rg√©s √≠gy is lesz. Hogy a hirdetŇĎk kedve mennyire j√∂n meg az akci√≥t√≥l, az majd kider√ľl. Egy biztos: a Yahoo csipker√≥zsika√°lma √ļgy tŇĪnik v√©get √©rt, neki√°lltak fejleszteni. /via: vallewag/

Advertisement