Illustration for article titled Gyík- vagy varjúhúst fognak adni a menzán a gyerekeinknek?

A nap bejelentése, hogy a Junior gyerekétkeztető 17 városban havi kétszer vadhúst szolgál fel a menzákon. Rettegve gondolok arra, mit fognak megetetni szegény Mirivel és Borisszal. Itt van pár tipp, milyen vadat válasszanak.

Advertisement

Ahelyett, hogy az alapételeket csinálnák normálisan, médiakampányba fogott az annyi gyerek és szülő által utált Junior, és elterelésból vadszőrt akar hinteni a fogyasztók szemébe, hogy ne vegyék észre a csirizes főzelékeket és a többi íztelen iskolai fogást.

Miután sem a Junior költségvetése, sem pedig a hozzállása nem engedte meg eddig a legegyszerűbb normális ételek felszolgálását sem, a vadkártya kijátszása némi meglepetést keltett. Gyorsan elgondolkodtam, hogy a magyar realitásokat, illetve az iskolai menzákat ismerve milyen vadak jönnek számításba.

Advertisement

Vetési- és dolmányos varjú

Rengeteg van belőlük, fiatalon álltólag a fácánnal vetekszik a húsuk, később meg azért ideális menzaalapanyagok, mert még a Junior sem képes túlfőzni egy igazi harcedzett öregvarjút. Hogy a varjak védettek? Azt hiszem, ha valami nem okoz problémát 2014 Magyarországán, akkor az egy fél napon belüli rendelet- vagy törvénymódosítás.

Advertisement

Gyík

Ne csak beszéljünk a gyíkhúsról, tegyünk is érte! Zsenge, zsírtalan, egészséges alapanyagról van szó, ami ezerszámra rohangál mindenfelé. A klasszikus vagdalt gyíkhús-formátum mellett bő olajban frissen kisütve is mennyei lehet. Bónusz előnye, hogy a fogyasztók nagyszünetben bevonhatók lennének az alapanyag - ingyenes! - beszerzésébe.

Advertisement

Svábbogár

Az egyik legjelentősebb egészséges proteinforrást ostobaság lenne kihagyni a számításból, főleg, hogy ázsiai módra kisütve konkurenciát támaszthatna az egészségtelen csipszkultúrának. És ők közelebb élnek a konyhához, mint bármilyen más állat.

Advertisement

Patkány

Sovány, izmos vöröshús, az isten is az áltisoknak teremtette. A patkánycsapdák ráadásul magukban a konyhákban is elhelyezhetők, csökentve ezzel a járulékos költségeket.

Advertisement

Városi galamb

Régen a betegeknek főzték, annyira egészséges és tápláló a galambleves. Az iskolák tetején elhelyezett galamcsapdák olyan szinergiákat teremtenek, hogy abba egyelőre bele sem merek gondolni.

Advertisement

Kóbor kutya

Kutyafogyasztók találták fel a papír- puskapor- és selyemgyártást, és ennél ki kivánhatna többet a saját gyerekének?

Advertisement

Ha van jobb vadtipped, ne kímélj!

Share This Story

Get our newsletter