14 éven aluli gyerekek támadtak meg 14 éven aluli gyerekeket, aprópénzért, mobiltelefonért. Hova lesz ez a világ. Kés. Javítóintézet.

V√°dat emelt az √ľgy√©szs√©g h√°rom fiatalkor√ļ ellen, aki az utc√°n t√°madott meg √©s rabolt ki 12-14 √©v k√∂r√ľli gyerekeket Budapesten - k√∂z√∂lte a fŇĎv√°rosi fŇĎ√ľgy√©sz kedden az MTI-vel.

Ibolya Tibor k√∂zlem√©ny√©ben az √°ll: a v√°dirat szerint a fiatalok 2013 augusztusa √©s 2014 janu√°rja k√∂z√∂tt Budapest k√ľl√∂nb√∂zŇĎ ker√ľleteiben elsŇĎsorban hozz√°juk hasonl√≥ kor√ļ, 12-14 √©v k√∂r√ľli gyerekeket t√°madtak meg. A v√°dlottak - akik a bŇĪncselekm√©nyek t√∂bbs√©g√©nek elk√∂vet√©sekor a 14. √©let√©v√ľket m√©g nem t√∂lt√∂tt√©k be - jellemzŇĎen a s√©rtettek mobiltelefonj√°t vett√©k el erŇĎszakkal vagy fenyeget√©ssel, de elŇĎfordult olyan eset is, amikor egy t√≠z√©ves fi√ļt√≥l p√°r ezer forint k√©szp√©nzt raboltak el.

Egy alkalommal a v√°dlottak k√∂z√ľl ketten egy buszmeg√°ll√≥ban k√©ssel t√°madtak meg egy 14 √©ves fi√ļt. Miut√°n megszerezt√©k a telefonj√°t, elfutottak, de a s√©rtett k√∂vette ŇĎket, majd a Nemzeti Ad√≥- √©s V√°mhivatalnak az √©ppen a k√∂zelben ellenŇĎrz√©st tart√≥ munkat√°rsait√≥l k√©rt seg√≠ts√©get, akik a rendŇĎr√∂k ki√©rkez√©s√©ig visszatartott√°k a t√°mad√≥kat. Az I. √©s XII. Ker√ľleti √úgy√©szs√©g felfegyverkezve elk√∂vetett rabl√°s bŇĪntette √©s m√°s bŇĪncselekm√©nyek miatt emelt v√°dat a h√°rom fiatalkor√ļval szemben, jav√≠t√≥int√©zeti nevel√©s elrendel√©s√©t kezdem√©nyezte ellen√ľk.

Forr√°s: MTI