Gyermek gyermeknek farkasa Budapesten

14 éven aluli gyerekek támadtak meg 14 éven aluli gyerekeket, aprópénzért, mobiltelefonért. Hova lesz ez a világ. Kés. Javítóintézet.

Advertisement

Vádat emelt az ügyészség három fiatalkorú ellen, aki az utcán támadott meg és rabolt ki 12-14 év körüli gyerekeket Budapesten - közölte a fővárosi főügyész kedden az MTI-vel.

Ibolya Tibor közleményében az áll: a vádirat szerint a fiatalok 2013 augusztusa és 2014 januárja között Budapest különböző kerületeiben elsősorban hozzájuk hasonló korú, 12-14 év körüli gyerekeket támadtak meg. A vádlottak - akik a bűncselekmények többségének elkövetésekor a 14. életévüket még nem töltötték be - jellemzően a sértettek mobiltelefonját vették el erőszakkal vagy fenyegetéssel, de előfordult olyan eset is, amikor egy tízéves fiútól pár ezer forint készpénzt raboltak el.

Advertisement

Egy alkalommal a vádlottak közül ketten egy buszmegállóban késsel támadtak meg egy 14 éves fiút. Miután megszerezték a telefonját, elfutottak, de a sértett követte őket, majd a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak az éppen a közelben ellenőrzést tartó munkatársaitól kért segítséget, akik a rendőrök kiérkezéséig visszatartották a támadókat. Az I. és XII. Kerületi Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a három fiatalkorúval szemben, javítóintézeti nevelés elrendelését kezdeményezte ellenük.

Forrás: MTI

Share This Story

Get our newsletter