This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

​Gyerekmentővel jár a Gyermekrák alapítvány vezetője, hogy hamarabb érjen oda (frissítve)

Soha leleplezés nem esett ilyen jól. Amikor a magyaros simlizés találkozik az igazi féregséggel. A rákos gyerekeknek adott pénzen dőzsölő hazudozót napokig követte az Index kamerája.

Advertisement

Pazar leleplező cikkben mutatja be az Index Balogh Istvánt, aki a rákos gyerekeknek szánt adományokból vett Mercedessel szállíttatja magát munkába. A kocsinak azért kell mentőszerűen kinéznie, hogy az ügyeskedő szabadon használhassa a buszsávokat. Felvétel van arról, hogy megkülönböztető jelzés nélkül járnak a villamossíneken is, ami persze szabálytalan. A cikket is érdemes elolvasni a videó megnézése után, abból az derül ki, papíron milyen sok beteg gyereket szállítanak a kocsival. Undorító az egész, ahogy van.

Az indexes cikkben nem szerepel, de Baloghot nagyon régóta gyanúsítják azzal, hogy az egész alapítványa lényegében egy pénznyelő csalás, ami kihasználja a hiszékeny, jóindulatú embereket, hogy a pénzből Balogh sofőrrel furikáztassa magát, és kamurendőr vigyázza a villájában.

Advertisement

Baloghot többször is feljelentették. Nem csoda, 98-99-ben ő maga álltotta, hogy az alapítvány akkor 127 milliós vagyonából 7 milliót fortdítottak rákos gyerekekre, de az Apeh szerint még ez sem volt igaz, a valós szám 800 ezer volt. Az Eurocaritas Kht. 2001-ben feljelentést tett, mert a Gyermekrák Alaptvány két éven át törvénytelenül kampányolt az egy százalékos felajánlásokért. Kozenkay Jenő az Eurocaritas vezetője, illetve a Magyar Nemzet akkor azzal is megvádolták Baloghot, hogy korábban olyan bűncselekményeket követett el, mint a lopás vagy a nemi erőszak, amik miatt bíróság előtt is állt. Ezek után Kozenkaynak el kellett költöznie otthonról, mert halálosan megfenyegették.

update: Elfelejtettem említeni, hogy a videó legelején, amikor az indexes kocsi először áll meg a fickó villájánál, az ott egy műrendőr:

Illustration for article titled ​Gyerekmentővel jár a Gyermekrák alapítvány vezetője, hogy hamarabb érjen oda (frissítve)

Share This Story

Get our newsletter