Soha leleplez√©s nem esett ilyen j√≥l. Amikor a magyaros simliz√©s tal√°lkozik az igazi f√©regs√©ggel. A r√°kos gyerekeknek adott p√©nzen dŇĎzs√∂lŇĎ hazudoz√≥t napokig k√∂vette az Index kamer√°ja.

Pazar leleplezŇĎ cikkben mutatja be az Index Balogh Istv√°nt, aki a r√°kos gyerekeknek sz√°nt adom√°nyokb√≥l vett Mercedessel sz√°ll√≠ttatja mag√°t munk√°ba. A kocsinak az√©rt kell mentŇĎszerŇĪen kin√©znie, hogy az √ľgyeskedŇĎ szabadon haszn√°lhassa a buszs√°vokat. Felv√©tel van arr√≥l, hogy megk√ľl√∂nb√∂ztetŇĎ jelz√©s n√©lk√ľl j√°rnak a villamoss√≠neken is, ami persze szab√°lytalan. A cikket is √©rdemes elolvasni a vide√≥ megn√©z√©se ut√°n, abb√≥l az der√ľl ki, pap√≠ron milyen sok beteg gyereket sz√°ll√≠tanak a kocsival. Undor√≠t√≥ az eg√©sz, ahogy van.

Az indexes cikkben nem szerepel, de Baloghot nagyon r√©g√≥ta gyan√ļs√≠tj√°k azzal, hogy az eg√©sz alap√≠tv√°nya l√©nyeg√©ben egy p√©nznyelŇĎ csal√°s, ami kihaszn√°lja a hisz√©keny, j√≥indulat√ļ embereket, hogy a p√©nzbŇĎl Balogh sofŇĎrrel furik√°ztassa mag√°t, √©s kamurendŇĎr vigy√°zza a vill√°j√°ban.

Baloghot t√∂bbsz√∂r is feljelentett√©k. Nem csoda, 98-99-ben ŇĎ maga √°lltotta, hogy az alap√≠tv√°ny akkor 127 milli√≥s vagyon√°b√≥l 7 milli√≥t fortd√≠tottak r√°kos gyerekekre, de az Apeh szerint m√©g ez sem volt igaz, a val√≥s sz√°m 800 ezer volt. Az Eurocaritas Kht. 2001-ben feljelent√©st tett, mert a Gyermekr√°k Alaptv√°ny k√©t √©ven √°t t√∂rv√©nytelen√ľl kamp√°nyolt az egy sz√°zal√©kos felaj√°nl√°sok√©rt. Kozenkay JenŇĎ az Eurocaritas vezetŇĎje, illetve a Magyar Nemzet akkor azzal is megv√°dolt√°k Baloghot, hogy kor√°bban olyan bŇĪncselekm√©nyeket k√∂vetett el, mint a lop√°s vagy a nemi erŇĎszak, amik miatt b√≠r√≥s√°g elŇĎtt is √°llt. Ezek ut√°n Kozenkaynak el kellett k√∂lt√∂znie otthonr√≥l, mert hal√°losan megfenyegett√©k.

update: Elfelejtettem eml√≠teni, hogy a vide√≥ legelej√©n, amikor az indexes kocsi elŇĎsz√∂r √°ll meg a fick√≥ vill√°j√°n√°l, az ott egy mŇĪrendŇĎr: