J. K. Rowling Twitter-fi√≥kj√°n v√°laszolt a rajong√≥knak. √Čn az √©vek sor√°n elolvastam p√°rszor a k√∂nyvsorozatot, √©s √°ltal√°ban √©rdekelnek is az ilyen r√©szletek, de ezek a k√©rd√©sek soha fel sem mer√ľltek bennem.

  1. Mi√©rt nem puszt√≠totta el a baziliszkusz harap√°sa a m√°sodik r√©szben Voldemort Harryben ragadt darabj√°t? A horcruxok hordoz√≥it v√©gleg t√∂nkre kell tenni ahhoz, hogy a l√©lekdarab megsemmis√ľlj√∂n, √ļgyhogy Harrynek meg kellett volna halnia.
  2. Mi t√∂rt√©nt Bolyhosk√°val, az elsŇĎ r√©szben szereplŇĎ h√°romfejŇĪ kuty√°val? Dumbledore visszapaterolta G√∂r√∂gorsz√°gba. Az igazgat√≥ √°ltal√°ban hazasz√°ll√≠ttatta Hagrid vesz√©lyesebb kedvenceit.
  3. Mi√©rt egy muglih√°z k√∂zep√©n van a Black csal√°d rezidenci√°ja? Az egyik Black megk√≠v√°nta a sz√©p h√°zat, √ļgyhogy meggyŇĎzte annak tulajdonosait, hogy t√°vozzanak. Azt√°n a megfelelŇĎ bŇĪb√°jokkal l√°tta el a helyet.

A szerzŇĎ egy√©bk√©nt a Pottermore nevŇĪ oldalon szokott √©rdekess√©geket megosztani a var√°zsvil√°gr√≥l, akit √©rdekel az ilyen, az ott biztos sokat megtudhat m√©g.

via The Washington Post