Illustration for article titled Gyászolnak a magyar újságírók, az MTVA megszüntette a sajtóosztályát

Évek óta milliókat fizettek a pénzedből azért, hogy néhány ember főállásban trollkodjon. Szó szerint. De ennek annyi. Maga a bejelentés nem is lehetett volna stílszerűbb! Köcsögösködtek még egy marha nagyot a végére.

Advertisement

Ennél egyszerűen lehetetlen stílusosabban távozni. Sixx, az Index médiaügyi riportere a normál ügymenet szerint elküldött egy kérdéssort az MTVA sajtóosztályának, akik válasz gyanánt az ő levelét a saját válaszaikkal együtt kiposztolták a Facebook-oldalukra.

Még egy indokoltalan parasztságba oltott tök értelmetlen kicseszés a végére, úgy, ahogy éveken át működtek. Ennél a hattyúdalnál semmi sem bizonyítja jobban, miért kellett pusztulniuk.

Advertisement
Illustration for article titled Gyászolnak a magyar újságírók, az MTVA megszüntette a sajtóosztályát

Az MTVA sajtóosztálya olyan bizarr képződmény volt, aminek minden tagja szívéből gyűlölte a sajtót, és ennek alattomos beszólások, fölényeskedő kioktatások és hisztérikus picsogások formájában minduntalan hangot is adott a legkülönbözőbb netes felületeken. A leghirhedtebb a Skoff Elza nevű gyalázkodóblogjuk volt, de mailben, közleményben és fb-posztban is szépen teljesítettek. Nagyjából azon a szinten – most durvát fogok mondani –, mint egy csapat Mandiner-kommentelő, vagyis a net mocsarának bűzös legalja.

Advertisement

Sok ezer magyar gondolkodik így, és minden joguk megvan ahhoz, hogy kiárasszák a gyűlöletüket a virtuális térbe. Csakhogy az a sok magyar troll civil állampolgár, és mellette szabadidejében amatőr sajtógyűlölő. Ezek a trollok viszont szép fizetést kaptak évekig ezért tőled meg tőlem. Márpedig, lássuk be, tök felesleges valakit azért fizetni, hogy beszóljon egy újságírónak, hiszen ezt a legbutább gyökér állampolgár is képes végrehajtani.

Innentől viszont a Trinity Communications nevű külsős cég fog kommunikálni helyettük, már most, látatlanba mondhatom, hogy mindenképp magasabb színvonalon.

Advertisement

A Trinity is érdekes cég, Kuna Tibornak, a Fidesz-frakció egykori kabinettitkárának, Szijjártó Péter barátjának a vállalkozása. Kuna arról híres, hogy a Young and Partners nevű PR-kommunikációs cégével pár év alatt úgy letarolta a piacot, mint Simicska annak idején az útépítést, pár év alatt mészároslőrinci lendülettel pár millióról pár milliárdra emelve a forgalmát, lenyelve a piacot. Ha többet kaarsz tudni róla, itt egy érdekes Index-cikk:

Share This Story

Get our newsletter