Victor Ponta √ľgyv√©dje k√≠s√©ret√©ben kihallgat√°sra jelentkezett a korrupci√≥ellenes √ľgy√©szs√©gen.

A Trasindex ismerteti a DNA n√©ven ismert √ľgy√©szs√©g k√∂zlem√©ny√©t, mely szerint:

A DNA k√∂zlem√©nye szerint bŇĪnv√°di elj√°r√°st kezdem√©nyeznek, a minisztereln√∂k√∂t 17 rendb√©li okirathamis√≠t√°ssal, folytat√≥lagosan elk√∂vetett ad√≥csal√°sban val√≥ bŇĪnr√©szess√©ggel √©s p√©nzmos√°ssal gyan√ļs√≠tj√°k √ľgyv√©di minŇĎs√©g√©ben, minisztereln√∂kk√©nt pedig h√°rom rendb√©li √©rdekkonfliktussal, amibŇĎl egy folytat√≥lagosan elk√∂vetett.

Az √©p√ľletn√©l v√°rakoz√≥ √ļjs√°g√≠r√≥knak Ponta az MTI h√≠re szerint t√°voz√°skor azt mondta, gyan√ļs√≠tottk√©nt id√©zte be Jean Uncheselu √ľgy√©sz. A Digi 24 h√≠rtelev√≠zi√≥ √ļgy tudja: ez az √ľgy√©sz vezeti a bŇĪnv√°di elj√°r√°st Dan Sova szoci√°ldemokrata szen√°tor, Ponta volt kamp√°nyfŇĎn√∂ke √ľgy√©ben.

Sov√°t hivatali vissza√©l√©sben val√≥ bŇĪnseg√©dlettel √©s jogtalan haszonszerz√©ssel gyan√ļs√≠tj√°k, az elŇĎzetes letart√≥ztat√°s√°t t√∂bb √≠zben megakad√°lyozta a szen√°tus. Az √ľgy k√©t olt√©niai hŇĎerŇĎmŇĪvel (Turceni-Rovinari) 2007-ben k√∂t√∂tt √ľgyv√©di szerzŇĎd√©s miatt indult.

Advertisement

Victor Ponta jog√°szk√©nt abban az idŇĎszakban √ľzleti kapcsolatban √°llt a Sova √ľgyv√©di irod√°val. A rom√°n minisztereln√∂k f√©l √≥ra ut√°n szabadon t√°vozott a DNA √©p√ľlet√©bŇĎl.