Ugyanaz a Lungo Drom-os Ajtai Tibor szervezkedett a választáson, akiről hangfelvétel készült, amint kiskunfélegyházán bevallja, hogy mesteri láncszavazást szervezett.

Advertisement

Egy dologban teljesen megegyeztek a Hír Tv és az Együtt aktivistáinak Baján készült videófelvételei. Mindkettőn főszereplő volt Ajtai Tibor. A fideszes tévéhíradóban látható volt, hogy Zsigó Róbert polgármester után ő gratulált másodikként az időközi választást 61 szavazattal megnyerő Kovács Csabának. Az Együtt pedig vele ilusztrálta, hogy a fideszesek szerintük szervezetten szállították a szavazókat és csaltak.

Ajtai, a Fidesz megyei választmányának tagja 2010-ben lett először botrányhős, amikor kiszivárgott egy hosszú hangfelvétel, amin büszkén és részletesen mesél arról a kiskunfélegyházi jegyzőnek, milyen ügyesen megszervezett láncszavazással, 11 autó és több, mint 300 ember bevetésével tudta győztesnek behozni a fideszes Kapus Krisztiánt. Ajtai később egyszerűen azt állította, hogy ugyan tényleg ő hallható a szalagon, de nem komolyan beszélt, csak mert megkérték erre helyi fidelitasosok. Az átlátszónak is nehezen nevezhető védekezés ellenére Ajtainak nem lett baja az ügyből, hiába nevezte képteleségnek a férfi állításait maga a település jegyzője is, akinek bevallotta a bűncselekményt.

Advertisement

A láncszavazás azt jelenti, hogy sorban szállítják az alanyokat a szavazókörbe, ahol az első üres borítékot dob be az urnába, az üres szavazólapot meg kihozza és odaadja a szervezőnek. A szervező kifizeti a megállapodott árat, majd a lapot, most már kitöltve, odaadja a következő láncszavazónak, aki ezt dobja be, a kapott szavazólapot meg kihozza, és ez így megy a végéig.

[via index]

Share This Story

Get our newsletter