A V√°rady Zsolt elleni hecckamp√°ny ‚Äď sz√©gyellje mag√°t √©rte minden √©rintett H√≠r Tv-s ‚Äď egyet bizony√≠t be: a Habony‚ÄďOrb√°n du√≥ megijedt att√≥l, hogy az √ļj tipus√ļ korm√°nyellenes t√ľntet√©seken Fidesz-szavaz√≥k is megjelentek. Itt a klasszikus negat√≠v kamp√°ny, csak √©pp nem v√°laszt√°si idŇĎszakban.

Az ŇĎszi t√ľntet√©sek egyik vez√©rsz√≥nok√°t, az Iwiw egykori alap√≠t√≥j√°t egy 2003-as √ľgye miatt mocskolja a H√≠r Tv. V√°radyt ugyanis 11 √©vvel ezelŇĎtt elkapt√°k a Margitszigeten, eg√©szen kis mennyis√©gŇĪ marihu√°n√°val.

Az √ľgy megmutatja, milyen ijesztŇĎen √©s gusztustalanul ‚Äď √©s t√∂rv√©nytelen√ľl ‚Äď mŇĪk√∂dik a magyar korm√°ny kommunik√°ci√≥s g√©pezete, ha be akarnak feket√≠teni valakit.

V√°rady hat√°sos besz√©deket mondott olyan demonstr√°ci√≥kon, amik meglept√©k √©s zavarba hozt√°k a korm√°nyt, r√°ad√°sul a koroszt√°ly√°ban ismert √©s n√©pszerŇĪ, sikeres, p√°rtokhoz nem k√∂thetŇĎ fick√≥r√≥l van sz√≥, akibe a fideszesek ezek szerint belel√°tt√°k, hogy ak√°r t√∂bbre is vihetn√© a politik√°ban, ha akarn√°. Erre nyilv√°n kutakodni kezdtek ut√°na, √©s ‚Äď kiz√°r√°sos alapon ‚Äď hat√≥s√°gi seg√≠ts√©ggel elŇĎ√°stak r√≥la egy olyan √ľgyet, ami a liber√°lis k√∂z√∂ns√©g szem√©ben nem √ľgy, fŇĎleg nem negat√≠vum, a jobboldali, de a korm√°nnyal m√°r kritikus t√∂meg szem√©ben viszont megb√©lyegzi. √Čs ezeknek a mostani demonstr√°ci√≥knak pont az a l√©nyeg√ľk, hogy nem a j√≥l ismert √©s j√≥l megunt balliber√°lis p√°rtok √©s hardcore t√°mogat√≥ik bulijai, hanem sokkal sz√©lesebb k√∂z√∂ns√©gr√©teghez sz√≥lnak, akiket a korm√°nykritika mellett r√©szben √©ppen az elŇĎbb eml√≠tett erŇĎk elutas√≠t√°sa is motiv√°l.

Advertisement

A V√°radyr√≥l sz√≥l√≥ inform√°ci√≥ kisziv√°rogtat√°sa szinte biztosan t√∂rv√©nytelen, √©s persze tal√°ltak hozz√° olyan sajt√≥szolg√°t, aki szemrebben√©s n√©lk√ľl ugrott az ujjpattint√°sra.

√Čn szem√©ly szerint a legm√©lyebben megvetem azokat a koll√©g√°imat, akik egy fŇĪsz√≠v√°si √ľgyben hajland√≥k meghurcolni valakit, k√ľl√∂n√∂s tekintettel arra, hogy tapasztalataim szerint b√°rmely magyar szerkesztŇĎs√©g tagjai k√°b√© hasonl√≥ ar√°nyban k√∂nnyŇĪdrogoznak, mint b√°rmely m√°s fŇĎv√°rosi t√°rsas√°g tagjai. Na √©s a megb√≠z√≥ gazd√°ik is pont ugyan√ļgy. Egy politikust√≥l kevesebbet v√°rok, mint egy √ļjs√°g√≠r√≥t√≥l, ez√©rt ut√≥bbiakt√≥l ilyenkor sokkal jobban viszolygok.

V√°rady √©jjel ezt a k√∂zlem√©nyt adta ki az √ľgyrŇĎl, ami mell√© elk√ľldte a 2003-as √ľgy √∂sszes dokumentum√°t, hogy a H√≠r TV-s verŇĎemberek ne tudjanak napokig cs√°mcsogni rajta:

A mai napon, egy ismeretlen sz√°mr√≥l kaptam egy h√≠v√°st a HirTV munkat√°rs√°t√≥l. R√°k√©rdezett egy 2003-ban t√∂rt√©nt esetre, amikoris 0.19 gramm nett√≥ t√∂megŇĪ n√∂v√©nyi √°gv√©gzŇĎd√©seket tal√°ltak n√°lam a Margitszigeten egy ny√°ri est√©n, amelynek a becs√ľlhetŇĎ hat√≥anyag-tartalma (kannabinoid vegy√ľletek-delta 9THC) 0,02 - 11,61 milligramm volt. Ez a Btk. 23. paragrafusa alapj√°n, a csek√©ly mennyis√©g felsŇĎ hat√°r√°nak (1,0 gramm) az √∂tvenezred - nyolcvanhatod r√©sze.

Hogy elker√ľljek mindenf√©le tal√°lgat√°st, teljesen transzparensen nyilv√°noss√°gra hozom a teljes dokument√°ci√≥t, amit a rendŇĎrs√©gtŇĎl √©s az √ľgy√©szs√©gtŇĎl kaptam.

Jog√°szokkal kozult√°lok, ezen k√≠v√ľl megfontolom, hogy vizsg√°latot kezdem√©nyezek a Nemzeti Adatv√©delmi √©s Inform√°ci√≥s Hat√≥s√°gn√°l, mert ezen inform√°ci√≥ kisziv√°rogtat√°sa √ļjs√°g√≠r√≥hoz, k√ľl√∂nleges szem√©lyes adat jogszerŇĪtlen kisziv√°rogtat√°s√°t jelenti.