Tetszett a Gru? Akkor a Gru 2 is fog! Nem tetszett a Gru? A Gru 2 lehet, hogy akkor is fog tetszeni. Majd egy h√≥nappal a premier ut√°n v√©gre √©n is megn√©ztem, hogyan √©l a vil√°g legmenŇĎbb ex-tolvaja az √°rva kisl√°nyokkal. Pomp√°s sz√≥rakoz√°s.

Sikeres filmek, TV-sorozatok vagy nagylemezek folytat√°s√°val √°ltal√°ban nem az a baj, hogy kifogynak az alkot√≥k √∂tletekbŇĎl. Sokkal ink√°bb az, hogy nem tudj√°k mitŇĎl is volt sikeres az elsŇĎ r√©sz. Megpr√≥b√°lj√°k megism√©telni, vagy m√©g jobban felerŇĎs√≠teni azt, amit a siker kulcs√°nak v√©lnek, k√∂zben lehet hogy nem is abban volt a mŇĪ igazi ereje. EbbŇĎl is l√°tszik, hogy az alkot√°s jelentŇĎs r√©sze nem tudatos; a filmeseknek, t√©v√©seknek, zen√©szeknek olykor fogalmuk sincs mivel alkottak zseni√°lisat.

√Ėtlettelens√©grŇĎl az√©rt sincs √©rtelme besz√©lni, mert a Gru 2 annak ellen√©re nagyszerŇĪ, hogy semmif√©le eredeti √∂tlet nincs benne. A vil√°guralomra t√∂rŇĎ gonosz, a f√©lszeg√ľl udvarl√≥ hŇĎs, a tiniszerelem stb. m√°r mind rettenetesen ler√°gott csont. A t√∂rt√©net fordulatai (ha egy√°ltal√°n fordulatoknak lehet m√©g ezeket nevezni) is m√°r mind-mind ezerszer ismerŇĎsek lehetnek m√°s anim√°ci√≥s, sz√≠nes, fekete-feh√©r √©s n√©mafilmekbŇĎl.

Sz√≥val a Gru2 nem az eredeti t√∂rt√©nettŇĎl lesz klassz.

ElsŇĎsorban ink√°bb att√≥l, hogy t√∂k√©letesen siker√ľlt megŇĎrizni mindent, amit az elsŇĎben szerett√ľnk. Nem vitt√©k el j√≥s√°gos cuki apuka ir√°nyba a t√∂rt√©netet, se arra, hogy ism√©t mag√°nyosan k√ľzdŇĎ szuperhŇĎsk√©nt indul a null√°r√≥l, csak √©pp a j√≥ oldalon.

Advertisement

R√°ad√°sul v√©gre tudtak valamit kezdeni a minyonokkal is, akik az elŇĎzŇĎ r√©szbŇĎl ink√°bb csak elvettek - a mostanihoz viszont kifejezetten hozz√°adtak.

A nagyszerŇĪs√©g√©hez a t√∂k√©letes kidolgozotts√°g is hozz√°j√°rul. Nem csak technikai vagy vizu√°lis √©rtelemben. Az ma m√°r alap. SzŇĎrf√©tisiszt√°kat ma m√°r nem lehet fodroz√≥d√≥ bund√°kkal megnyerni, mint t√≠z √©ve (ebben is csak egy jelentben fordul elŇĎ ilyen).

B√°r az az√©rt hat√°rozottan elŇĎny, hogy minden jelenet t√∂k√©letesen megvan kompon√°lva, an√©lk√ľl, hogy elcs√ļszn√°nak b√°rmelyik v√©gletbe: nem v√°lik balett√° a szereplŇĎk mozg√°sa, nem lesz olyan apr√≥l√©kosan kidolgozott a d√≠szlet, hogy elvesszenek benne a szereplŇĎk, de az√©rt m√©gis marad felfedezni val√≥ a h√°tt√©rben.

Advertisement

Ez ut√≥bbi el√©g fontos. Ut√°lom, amikor minden felnŇĎtteknek sz√≥l√≥ po√©n √©s popkult utal√°s mell√© egy nagy kacsin√°ssal vagy k√∂ny√∂kkel oldalba b√∂k√©ssel fel√©rŇĎ figyelemfelh√≠v√°s van, hogy ugye √©rted?

Itt meghagyj√°k a j√°t√©kot nek√ľnk. Biztos vagyok benne, hogy egy csom√≥ po√©n maradt is m√©g, amit nem vettem √©szre elsŇĎre. Vagyis alighanem meg fogom n√©zni m√©g egyszer.