Elő a pattogatott kukoricával, és dőlj hátra: a DK hihetelen közleményben kezdte el gyanusítgatni az aktivistáik által a tüntetésükön megvert krétaköröst. A szovjet típusú vád szerint Gulyás az Együtt-PM egyik emberével beszélgetett, TEHÁT az egész a megvert fél provokációja volt.

Advertisement

A maga nemében igazi mestermunka az a sajtóközlemény, amit Gréczy Zsolt pártszóvivő adott ki, miután a szimpatizánsaik az erőszakos Fidesz-kormánnyal szemben alternativát mutató tüntetésen egy ellenvéleményt megfogalmazó traszparens miatt megvertek egy ismert ellenzékit. Annyira tökéletes az egész, a kérdőjeles címtől a bármiféle tényt nélkülöző, meztenecsiga módjára előkúszó aljas gyanúsításig, hogy változtatás nélkül közlöm. A fiatal olvasók kedvéért mondom, hogy pont ilyen Gréczy-féle fickók fogalmaztak pont ilyen sunyi szövegeket a hetvenes-nyolcvanas évek pártállami lapjaiban arról, hogy az ismert ellenzéki bajkeverő igazoltatás közben provokációs szándékkal kiszakította magát a munkájukat végző rendőrök kezéből, hogy a fejét a járdaszegélybe vágva provokálja a törvényes rend őreit.

DK: Az Együtt-PM tudatos provokációja történt?

A DK megismétli, hogy nagyon sajnálja, ami Gulyás Mártonnal történt Az ellenállás napján. Éppen azért. mert bennünket is felháborít az eset, elkezdtük körültekintően elemezni a kialakult helyzetet. Ennek során meglepő tényekre akadtunk. Az aktivisták által készített fotó, és tanúk szerint szerint Gulyás Márton a rendezvény előtt és alatt a téren többször egyeztetett Kalocsai Kingával, az Együtt-PM programszervezőjével.

Szeretnénk tudni, hogy Gulyás civil aktivitaként, vagy az Együtt-PM egyik alkamazottja által tudatosan odaszervezve érkezett-e a rendzevény megzavarárásra. Nem bántani akarjuk az Együtt-PM-et de nem értjük, hogy ha az Együtt-PM hivatalos nyilatkozat szerint nem vett részt a megmozduláson, akkor alkalmazottja, és egy aktivista valóban kereste-e a rendbontást? Tették ezt úgy, hogy a DK egyik alkalmazottja - amikor meglátta őket a helyszínen - kifejezetten kérte őket, hogy ugye nem lesz rendzavarás?

Nem állítjuk, hogy Gulyás Márton és Kalocsai Kinga az Együtt-PM vezetőinek tudtával és beleegyezésével tették amit tettek, de a kialakult helyzet sajnos sokakban azt a véleményt erősíti meg, hogy szervezett politikai provokáció történt.

Megköszönnénk ha az Együtt-PM vezetői nyilatkoznának arról, hogy mi történhetett, hogy elkerüljük a további félreértéseket.

A helyszínen tartózkodó rendőrnek Gulyás azt mondta, nem kíván feljelentést tenni. A DK azonban ezt garázdaságért megteszi, hogy minden részlet tisztázódjék.

DK Sajtóiroda

Update:

Az Együtt ezzel a - hála istennek az idiótasági versenybe be nem szálló - közleménnyel reagált az előbb:

Az Együtt – PM Szövetség reagálása a DK közleményére

A Demokratikus Koalíció szombat délutáni rendezvényén történtekhez az Együtt-PM Szövetségnek nincs köze, a szervezett provokációval való gyanúsítást visszautasítjuk. Gulyás Mártonék akciójáról nem volt tudomásunk, de mondanivalójukkal egyetértünk, az őket ért atrocitást sajnálatosnak tartjuk. A békés ellentüntetésen résztvevő civilek céljairól csak az azon résztvevő magánszemélyek hivatottak nyilatkozni.

Advertisement

Együtt – PM Szövetség

Budapest, 2014. július 12.

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter