V√°laszolt Schiffer Andr√°s LMP-eln√∂k level√©re Andr√© Goodfriend amerikai √ľgyvivŇĎ, √©s a levele igazi inform√°ci√≥t is tartalmaz. Eszerint t√©nyleg csak a magyar korm√°nyon m√ļlik, hogy egyszer megismerhetj√ľk-e, mi√©rt nem engedik be Amerik√°ba Vida Ildik√≥t √©s √∂t t√°rs√°t.

Schiffer nemrég tette ki a választ a Facebookjára.

A kitilt√°sok jogalapj√°r√≥l sz√≥l√≥, az ismert t√©nyeket megism√©tlŇĎ nyit√≥ bekezd√©s ut√°n Goodfriend r√°fordul a l√©nyegre. ElŇĎbb √ļjb√≥l elmondja, hogy a kitilt√°st megalapoz√≥ inform√°ci√≥k j√≥ r√©sze ismert a magyar korm√°ny elŇĎtt. (√Čn teszem, hozz√°, hogy a korm√°ny ezt gyakorlatilag v√©gig tagadta.) Ut√°na viszont azt mondja, hogy ha a magyar korm√°ny v√©gre konkr√©t vizsg√°latot - nyilv√°n nyomoz√°st - ind√≠tana az √ľgyben, akkor az amerikai f√©ltŇĎl a k√∂lcs√∂n√∂s jogi seg√≠ts√©gny√ļjt√°si szerzŇĎd√©s (MLTA) alapj√°n kik√©rheti a kitilt√°st megalapoz√≥ inform√°ci√≥kat.

Ha az ember felt√©telezi, hogy az amerikaiak nem minden alap n√©lk√ľl ind√≠tott√°k ezt az akci√≥t, akkor az eddigi men√ľett alapj√°n az is logikus felt√©telez√©s, hogy a magyar korm√°ny egyszerŇĪen nem akarja √©rdemben vizsg√°lni az eg√©sz √ľgyet, tal√°n mert akkor r√°juk - vagy hozz√°juk k√∂zel√°ll√≥ szem√©lyekre - terhelŇĎ dolgok l√°tn√°nak napvil√°got. √ćgy, hogy az amerikai √ľgyvivŇĎ ny√≠ltan k√∂z√∂lte, ŇĎk √°tadn√°k az inform√°ci√≥kat egy feljelent√©s ut√°n, √©rdekes lesz l√°tni, milyen indokkal t√°ncol el a korm√°ny azelŇĎl, hogy esetleg a k√∂zv√©lem√©nyt is szembes√≠tenie kelljen a korrupt tagjaival, ha vannak ilyenek.

Advertisement

Persze az is lehets√©ges, hogy egy√°ltal√°n nem t√°ncolnak el, hanem m√©g ma r√∂p√ľl a feljelent√©s, elindul a nyomoz√°s, Goodfriend√©k a lev√©lben tett √≠g√©retnek megfelelŇĎen erre √°tadj√°k a bizony√≠t√©kaikat, a nyomoz√°s v√°demel√©ssel z√°rul √©s egy p√©ld√°s b√ľntetŇĎper sor√°n megismerhetj√ľk a korm√°nyzat korrupt tagjait.

Figyelj√ľk egy√ľtt, hogy √≠gy t√∂rt√©nik-e!

(A képen André Goodfriend látható fiatalabb korában.)