A m√ļlt h√©ten megjelent √°lh√≠r, mely szerint Magyarorsz√°g sz√°ll√≠tott tankokat Ukrajn√°nak, a titkosszolg√°lat mŇĪve lehetetett: egyszerre kre√°ltak egy ellenh√≠rt, √©s koppintottak a hintapolitik√°t folytat√≥ magyar korm√°ny orr√°ra.

Az Index cikk√©ben megsz√≥laltatott szak√©rtŇĎk szerint az oroszoknak kap√≥ra j√∂tt, hogy a magyar korm√°ny m√©g j√≥val az ukr√°n v√°ls√°g kirobban√°sa elŇĎtt hat√°rozott j√≥ p√°r r√©gi T-72-es harckocsi elad√°s√°r√≥l, √©s ezt a val√≥s√°galapot felhaszn√°lva sz√ľletetett egy val√≥tlan h√≠r, melyet egy addig ismeretlen, "but√°n oroszbar√°t" oldal tett k√∂zz√©. Erre hivatkozott azt√°n a Kreml is - nyilv√°n naponta olvass√°k ŇĎk is a Hidfo.net-et.

Az oroszoknak ugyanis l√©pni kellett azokra a v√°dakra, hogy fegyverekkel t√°mogatj√°k az oroszbar√°t szakad√°rokat, h√°t ki m√°st tal√°ltak volna, mint benn√ľnket. R√°ad√°sul ez annak is lehet a jele, hogy Putyin nem √©rzi el√©gg√© a magyar korm√°ny ragaszkod√°s√°t, ez√©rt egy ilyen √°lh√≠rre hivatkozva t√°ncoltatta meg kicsit. Ugye, hogy j√≥ √©rz√©s, hogy itt vagyunk a pufferz√≥n√°ban m√°r megint?

Fotó: AP Photo