Gondoltátok volna, hogy az orosz titkosszolgálat dobta fel a tankokat?

Illustration for article titled Gondoltátok volna, hogy az orosz titkosszolgálat dobta fel a tankokat?

A múlt héten megjelent álhír, mely szerint Magyarország szállított tankokat Ukrajnának, a titkosszolgálat műve lehetetett: egyszerre kreáltak egy ellenhírt, és koppintottak a hintapolitikát folytató magyar kormány orrára.

Advertisement

Az Index cikkében megszólaltatott szakértők szerint az oroszoknak kapóra jött, hogy a magyar kormány még jóval az ukrán válság kirobbanása előtt határozott jó pár régi T-72-es harckocsi eladásáról, és ezt a valóságalapot felhasználva születetett egy valótlan hír, melyet egy addig ismeretlen, "bután oroszbarát" oldal tett közzé. Erre hivatkozott aztán a Kreml is - nyilván naponta olvassák ők is a Hidfo.net-et.

Advertisement

Az oroszoknak ugyanis lépni kellett azokra a vádakra, hogy fegyverekkel támogatják az oroszbarát szakadárokat, hát ki mást találtak volna, mint bennünket. Ráadásul ez annak is lehet a jele, hogy Putyin nem érzi eléggé a magyar kormány ragaszkodását, ezért egy ilyen álhírre hivatkozva táncoltatta meg kicsit. Ugye, hogy jó érzés, hogy itt vagyunk a pufferzónában már megint?

Fotó: AP Photo

Share This Story

Get our newsletter