This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Gondoltál már arra, hogy mi lenne, ha tejet öntenél a Coca-Colába?

Bevallom, én még sosem, viszont az io9-osok igen, az ő példájukon felbuzdulva pedig a kinjás fejlesztő kollégák egy látványos timelapse videót is forgattak erről itt az irodánkban.

Advertisement

Az io9 gondolkodott el rajta, mi lenne, ha a kólában lévő szénsavval csapnák ki a tejfehérjéket – sőt nemcsak gondolkodtak, meg is csinálták, és egy videóval illusztrálták, micsoda gyanús színű lötty lesz a 3Ca + 2H3PO4 —> Ca3(PO4)2 + 3H2 képlettel leírható reakció eredménye.

Advertisement

A fejlesztőink még tovább mentek, és egy 45 percet egy percbe sűrítő videón rögzítették a folyamatot. Az így nyert gusztustalan kotyvalékra egy darabig nem akadt jelentkező, aztán Eszpee magára vállalta a feladatot, az alábbiakban olvashatók a tapasztalatai:

A látvány a legdurvább, a tetejére összeállt kakaós habszivacs réteget nagyobb összegért kóstoltam volna csak meg. Viszont ha óvatosan öntöm, akkor pár barna uszadékot leszámítva majdnem átlátszó, kicsit sárgás folyadék jön az üvegből. Illatában egyértelműen a kóla dominál, nem is nagyon fedezek fel benne mást. Meglepő módon az íze is teljesen állott kóla, szinte semmi szénsavval - de a tejből se érzek semmit. A szokásosnál gyengébb, tegnap estéről pohárban maradt kóla íz, de annyira, hogy vakteszten nem valószínű, hogy meg tudnám különböztetni.

A fentiek értékéből némileg levon, hogy kurva náthás vagyok, alig érzek ízeket.

Mi ebből a tanulság? Abszolúte semmi! Viszont a videó rendkívül látványos. (És ha valaki még gondolkodni akar, annak elárulom, hogy Orosz Péter szerint ugyanez a kísérlet Pepsivel nem működik, mert csak egy szürkésbarna, teljesen homogén lötty lesz a végeredmény, valamiért a Pepsi nem csapja ki a fehérjéket.)

Share This Story

Get our newsletter