Van itt m√©g olyan rajtam k√≠v√ľl, aki √ļgy √©rzi, a k√∂zv√©lem√©ny √°tesett a farizeus l√≥ m√°sik oldal√°ra? M√°rmint a g√≥lyat√°boros t√©m√°ban? √Čn ugyanis nagyon-nagyon bizonytalan vagyok. Vagy nem?

Egyrészt azért, mert rémesen régen voltam egyetemista, és gólyatáborok mifelénk nem is voltak. De ha lettek volna hasonlók, akkor is kihagyom a nyavalyába, sose szerettem a szervezett vidámkodást, a közösségi jópofáskodást és a beavatási szertartásokat.

Most m√©gis vit√°ba bonyol√≥dtunk az im√©nt Szilyvel. Azt tal√°ltam mondani, hogy szerintem t√ļltolta a felf√ľggesztett instruktorok k√∂zlem√©ny√©re reag√°l√≥ reakci√≥t. Amire azt mondta, hogy csod√°lkozik, hogy pont √©n mondom ezt, akinek a l√°nyai ‚Äď 24 √©s 18 √©vesek ‚Äď ak√°r √©rintettek is lehetn√©nek az √ľgyben. H√°t igen: annyira, hogy az egyik√ľknek k√∂zvetve ismerŇĎse is az egyik √°tmenetileg kirakott tr√°g√°rdal-√©nekeltetŇĎs ELTE-s. Az a helyzet, hogy a r√©szletekbe nem ment√ľnk bele vele ‚Äď m√°rmint az egyetemista gyerekkel ‚Äď, de √ļgy tŇĪnt nekem este, hogy a dolgok ann√°l j√≥val √∂sszetettebbek, mint ahogyan az √ļjs√°gokban megjelentek.

Advertisement

Az erŇĎszak, ami az elsŇĎ √ľgyben t√∂rt√©nt, v√©dhetetlen √©s gyal√°zatos bŇĪncselekm√©ny.

Az erŇĎszak, ami a m√°sodik √ľgyben t√∂rt√©nt, nemk√ľl√∂nben.

Ezek felett nincs elm√©lkedni val√≥, nincsenek egyr√©szt-m√°sr√©szt szempontok. Addig viszont m√©gsem mern√©k elmenni, hogy a gecis-tangabugyis √©s faszszop√≥s ‚Äď nyilv√°n t√∂k√©letesen idi√≥ta ‚Äď dalocsk√°kt√≥l egyenes az √ļt a szisztematikus-szervezett-rendszeres nemi erŇĎszakig.

Advertisement

Nem mondom, hogy ezek nekem tetszenek. Nem √°ll√≠tom, hogy ezek a hagyom√°nyok nekem rokonszenvesek. Nem felt√©telezem, hogy ilyen dalocsk√°k kornyik√°l√°sa-√ľv√∂lt√©se k√∂zben minden g√≥lya j√≥l ‚Äď √©s nem megal√°zva ‚Äď √©rzi mag√°t.

Csak azon merengek, hogy nem arr√≥l van-e imm√°r sz√≥ ‚Äď amint ebben a blogbejegyz√©sben el√©g √∂sszeszedetten √©s elsŇĎ k√©zbŇĎl sz√°rmaz√≥ m√≥don le van vezetve, olvass√°tok el ‚Äď, hogy a nagy r√°csod√°lkoz√≥s farizeuskod√°s k√∂zben a g√≥ly√°kat is kidobjuk a f√ľrdŇĎv√≠zzel egy√ľtt?

Advertisement

Lehet valami ebben, vagy ostoba és érzéketlen barom vagyok?

Asszem, megk√©rdem a m√°sik ‚Äď m√©g gimnazista ‚Äď l√°nyomat is, aki legal√°bb annyira nem b√≠rja a szervezett vid√°mkod√°st, a k√∂z√∂ss√©gi j√≥pof√°skod√°st √©s a beavat√°si szertart√°sokat, mint √©n annak idej√©n. H√°tha att√≥l kev√©sb√© leszek bizonytalan.

Advertisement

fotó: elteonline.hu