1. Keress√ľnk egy internetes szolg√°ltat√°st
  2. ?
  3. √ČrdekegyeztetŇĎ tan√°cs!

Glattfelder B√©la a Nemzetgazdas√°gi Miniszt√©rium gazdas√°gszab√°lyoz√°s√©rt felelŇĎs √°llamtitk√°ra. A miniszt√©rium tegnapi k√∂zlem√©ny√©ben elŇĎsz√∂r is meg√°llap√≠totta, hogy a k√∂z√∂ss√©gi utaz√°smegoszt√≥ szolg√°ltat√°st egyre t√∂bben veszik ig√©nybe Magyarorsz√°gon.

A személyszállítási tevékenység tisztessége

Az √°llamtitk√°r szerint olyan szab√°lyoz√°sra van sz√ľks√©g, amely egyenlŇĎ felt√©teleket biztos√≠t a szem√©lysz√°ll√≠t√°si tev√©kenys√©get v√©gzŇĎk sz√°m√°ra, √©s biztos√≠tja a hazai taxiv√°llalkoz√°sok √©s az utasok v√©delm√©t. Az √ľl√©sen r√©sztvevŇĎk egyet√©rtettek abban, nem engedhetŇĎ meg, hogy az Uber azzal szerezzen versenyelŇĎnyt m√°s, tisztess√©gesen mŇĪk√∂dŇĎ taxis szolg√°ltat√≥kkal szemben, hogy nem teljes√≠ti marad√©ktalanul a szem√©lysz√°ll√≠t√°si tev√©kenys√©gre elŇĎ√≠rt jogszab√°lyi k√∂vetelm√©nyeket.

EllenŇĎrizhetetlen

A taxit√°rsas√°gok k√©pviselŇĎi kifog√°solt√°k, hogy ‚Äď m√≠g a taxisok eset√©ben szigor√ļ k√∂vetelm√©nyeket hat√°roznak meg a szolg√°ltat√°st ny√ļjt√≥ v√°llalkoz√°sra, a j√°rmŇĪ vezetŇĎj√©re √©s a j√°rmŇĪre is ‚Äď az Uberhez tartoz√≥ szolg√°ltat√≥ p√©ld√°ul nem ad sz√°ml√°t, nem rendelkezik enged√©llyel, nincs taxi√≥r√°ja, utasbiztos√≠t√°sa, √©s nem mŇĪk√∂dtet diszp√©cserszolg√°latot sem, √≠gy teljesen ellenŇĎrizhetetlenn√© v√°lik.

Advertisement

További egyeztetések

A r√©sztvevŇĎk meg√°llapodtak abban, hogy a megfelelŇĎ szab√°lyoz√°si k√∂rnyezet kialak√≠t√°sa √©rdek√©ben tov√°bbi egyeztet√©seket folytatnak.

Hahó, hahó, itt vannak még?

Kiad√≥nk √©s tulajdonosunk, Nick Denton is √≠rt a napokban egy r√∂vid posztot az UberrŇĎl, ami Amerik√°ban mostan√°ban ink√°bb a m√©rhetetlen√ľl agressz√≠v terjeszked√©s√©rŇĎl ismert, mint az √°ltala ny√ļjtott szolg√°ltat√°sr√≥l. Denton amellett √©rvel, hogy az Uber monop√≥liuma ellen egy v√°ros √ļgy l√©phetne fel, hogy k√∂zmŇĪk√©nt hat√°rozza meg az √ļtjait, √©s megtenderezteti az utaz√°smegoszt√°st k√≠n√°l√≥ c√©geket.

Advertisement

Forrás: MTI, fotó: Pablo Blazquez Dominguez/Getty Images