Illustration for article titled Giró-Szász András intellektuális kihívásokra vágyik

Úgy néz ki, új kormányszóvivővel kell szembenéznünk az új Orbán-ciklusban. Giró-Szász András, aki sok éven át alakította a szerepet, feljebb kerülhet, és a helyére egy Csepreghy Nándor nevű fiú érkezhet. Hirtelen nem tudtam, ki ő, de a hvg.hu grandiózus cikkéből kiderül.

Advertisement

Ezt írja az újság:

Beszólt a norvégoknak és Brüsszelnek, és ezzel rövid idő alatt országos ismertséget szerzett Csepreghy Nándor, akit alig egy hónapja neveztek ki fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkárnak. Az uniós kifizetések elakadásának magyarázatára és elfedésére a porondra küldött Csepreghy főnökei szerint olyan sikeresen szerepelt, hogy ő lehet Giró-Szász András kormányszóvivő utóda is. Ez kormányzati forrásaink szerint egyben Lázár János miniszterelnökséget vezető államtitkár kormányon belüli pozíciójának erősségét is jelzi.

Advertisement

Csepreghy Erdélyben született, gyerekkorában települt át szüleivel Magyarországra, Sarkadra, a 2002-es választások után kezdett érdemben politizálni, és néhány év alatt Fidelitas-alelnök lett. Mostanra is alig múlt 30, előtte az élet. Ha tényleg ő lesz a szóvivő, érdemes megismerkednetek vele, Orbán Viktor nem cserélgeti az ilyeneket naponta – mint rendes ember a gatyáját, vagy mint Horn Gyula a Havas Henriket –, Borókai Gábor és Giró-Szász is végigvitt egy teljes ciklust.

A többit olvassátok el saját szeműleg.

Share This Story

Get our newsletter