KĂ©t roppant Ă©rdekes U18-as eredmĂ©ny szĂŒletett szerdĂĄn, igaz, kĂŒlönbözƑ csapatsportokban.

A magyar ifjĂșsĂĄgi labdarĂșgĂłk a nemzetközi palettĂĄn alig nĂ©hĂĄny Ă©ve febukkant GibraltĂĄr korosztĂĄlyos vĂĄlogatottjĂĄval csaptak össze, Ă©s 0-2-es hĂĄtrĂĄnyrĂłl felĂĄllva hƑsies döntetlent harcoltak ki. Az igazsĂĄghoz tartozik, hogy az ellenfĂ©l egy Ă©vvel idƑsebb fiatalembereket kĂŒldött a csatĂĄba a hivatalos jelentĂ©sek szerint. Azt mondja Szily, hogy a felnƑtt GibraltĂĄrnak eddig egy nemzetközi meccse volt összesen, az is iksz lett, 0-0-t csinĂĄltak SzlovĂĄkiĂĄval. KemĂ©ny dolgok ezek. Nem vagyunk rosszabbak a szlovĂĄkoknĂĄl. Pisont IstvĂĄn szövetsĂ©gi edzƑ egyĂ©bkĂ©nt nem volt maradĂ©ktalanul elĂ©gedetlen, Ă­me:

MezƑnyben jĂłl jĂĄtszottunk, mĂĄr a meccs elejĂ©n megvoltak a helyzeteink, de kihagytuk Ƒket, az ellenfĂ©l pedig kĂ©t egyĂ©ni hibĂĄbĂłl vezetĂ©st szerzett. InnentƑl futni kellett az eredmĂ©ny utĂĄn, mĂ©gpedig egy 8-10 emberrel vĂ©dekezƑ, foggal-körömmel kĂŒzdƑ ellenfĂ©llel szemben. Nagyon nehĂ©z volt feltörni a hazaiak vĂ©dekezĂ©sĂ©t, Ă©s miutĂĄn ilyen felĂĄllĂĄsban mĂ©g sosem jĂĄtszott a tĂĄmadĂłsorunk, nem volt meg a jĂĄtĂ©kosok között a megfelelƑ összhang, sokĂĄig meddƑ volt a fölĂ©nyĂŒnk. A cserĂ©k utĂĄn lendĂŒletesebb lett a jĂĄtĂ©kunk, de az utolsĂł negyedĂłrĂĄban emberhĂĄtrĂĄnyban kellett futballoznunk, Ă­gy vĂ©gĂŒl csak az egyenlĂ­tĂ©s sikerĂŒlt, a gyƑztes gĂłlt nem tudtuk megszerezni. A mezƑnyben nyĂșjtott jĂĄtĂ©kkal elĂ©gedett lehetek, voltak jĂł egyĂ©ni teljesĂ­tmĂ©nyek is a csapatban, ugyanakkor voltak hibĂĄink is, amelyekbƑl sokat tudunk tanulni a kĂ©sƑbbiekben.

GibraltĂĄr az Ășj Feröer-szigetek, bĂĄr annak is csak a fele, 30 ezren lakjĂĄk összesen.

A mĂĄsik sportĂĄg, amirƑl szĂł van a kajĂĄn összehasonlĂ­tĂłsdi keretĂ©ben, az a jĂ©gkorong – az is kap tao-t, sajnos, ĂĄm ennek a rĂ©szleteibe most nem mennĂ©k bele –, U18-as vilĂĄgbajnoksĂĄg van SzĂ©kesfehĂ©vĂĄron, tegnap jĂĄtszottĂĄk a srĂĄcok a harmadik fordulĂłt. EbbƑl az alkalombĂłl Ășgy elvertĂ©k szegĂ©ny lengyeleket – akik korosztĂĄlyos keretek közt sok borsot törtek az orrunk alĂĄ az elmĂșlt Ă©vekben –, hogy csak Ășgy nyekkentek. A kĂ©t szĂĄmjegyƱ eredmĂ©ny nagyon durva, mĂĄr-mĂĄr vĂ©rciki a jĂ©gen, egy Ă©letre megemlegeti az ellenfĂ©l ezt a 11-0-t. Glen Williamson szövetsĂ©gi edzƑ semennyire sem volt elĂ©gedetlen:

Ma nagyon koncentrĂĄltak voltak a fiĂșk, eddig ez volt a legjobb mĂ©rkƑzĂ©sĂŒnk. EgĂ©sz nap nagyon jĂłl fĂłkuszĂĄltak, megĂ©rtettĂ©k, hogy az elsƑtƑl az utolsĂł percig ott kell lenni fejben is, Ă©s egy csapatkĂ©nt dolgoztak. Az elsƑ harmad jĂłl sikerĂŒlt, aztĂĄn mĂ©g több energiĂĄt fektettĂŒnk bele, Ă©s egyre jobban ment a jĂĄtĂ©k. A csapat karakterĂ©t mutatta az is, hogy abszolĂșt nem voltak egyĂ©nieskedĂ©sek, egy emberkĂ©nt kĂŒzdöttek az utolsĂł pillanatokig. Semmi arrogancia nincs bennĂŒk, megcsinĂĄljĂĄk, amire megkĂ©rjĂŒk Ƒket, Ă©s nem adjĂĄk fel. A mai meccs utĂĄn 5 percig mĂ©g a boldogsĂĄg van bennĂŒnk, örĂŒlĂŒnk az eredmĂ©nynek, de aztĂĄn elkezdĂŒnk a japĂĄnok elleni meccsre fĂłkuszĂĄlni. Magabiztos a csapat, de egyĂĄltalĂĄn nem bĂ­zzuk el magunkat, a srĂĄcok nagyon tisztelettudĂłak, a csĂŒtörtöki meccs pedig nagyon jĂł lesz.

Advertisement

Az eddig hibĂĄtlan MagyarorszĂĄg fĂ©l 5-tƑl a japĂĄnokkal jĂĄtszik, ha nyerĂŒnk, feljutunk a divĂ­ziĂł 1 A csoportjĂĄba, a vilĂĄg legjobb 16 csapata közĂ©.

Szurkoljatok!