Két roppant érdekes U18-as eredmény született szerdán, igaz, különböző csapatsportokban.

A magyar ifjúsági labdarúgók a nemzetközi palettán alig néhány éve febukkant Gibraltár korosztályos válogatottjával csaptak össze, és 0-2-es hátrányról felállva hősies döntetlent harcoltak ki. Az igazsághoz tartozik, hogy az ellenfél egy évvel idősebb fiatalembereket küldött a csatába a hivatalos jelentések szerint. Azt mondja Szily, hogy a felnőtt Gibraltárnak eddig egy nemzetközi meccse volt összesen, az is iksz lett, 0-0-t csináltak Szlovákiával. Kemény dolgok ezek. Nem vagyunk rosszabbak a szlovákoknál. Pisont István szövetségi edző egyébként nem volt maradéktalanul elégedetlen, íme:

Mezőnyben jól játszottunk, már a meccs elején megvoltak a helyzeteink, de kihagytuk őket, az ellenfél pedig két egyéni hibából vezetést szerzett. Innentől futni kellett az eredmény után, mégpedig egy 8-10 emberrel védekező, foggal-körömmel küzdő ellenféllel szemben. Nagyon nehéz volt feltörni a hazaiak védekezését, és miután ilyen felállásban még sosem játszott a támadósorunk, nem volt meg a játékosok között a megfelelő összhang, sokáig meddő volt a fölényünk. A cserék után lendületesebb lett a játékunk, de az utolsó negyedórában emberhátrányban kellett futballoznunk, így végül csak az egyenlítés sikerült, a győztes gólt nem tudtuk megszerezni. A mezőnyben nyújtott játékkal elégedett lehetek, voltak jó egyéni teljesítmények is a csapatban, ugyanakkor voltak hibáink is, amelyekből sokat tudunk tanulni a későbbiekben.

Advertisement

Gibraltár az új Feröer-szigetek, bár annak is csak a fele, 30 ezren lakják összesen.

A másik sportág, amiről szó van a kaján összehasonlítósdi keretében, az a jégkorong – az is kap tao-t, sajnos, ám ennek a részleteibe most nem mennék bele –, U18-as világbajnokság van Székesfehéváron, tegnap játszották a srácok a harmadik fordulót. Ebből az alkalomból úgy elverték szegény lengyeleket – akik korosztályos keretek közt sok borsot törtek az orrunk alá az elmúlt években –, hogy csak úgy nyekkentek. A két számjegyű eredmény nagyon durva, már-már vérciki a jégen, egy életre megemlegeti az ellenfél ezt a 11-0-t. Glen Williamson szövetségi edző semennyire sem volt elégedetlen:

Ma nagyon koncentráltak voltak a fiúk, eddig ez volt a legjobb mérkőzésünk. Egész nap nagyon jól fókuszáltak, megértették, hogy az elsőtől az utolsó percig ott kell lenni fejben is, és egy csapatként dolgoztak. Az első harmad jól sikerült, aztán még több energiát fektettünk bele, és egyre jobban ment a játék. A csapat karakterét mutatta az is, hogy abszolút nem voltak egyénieskedések, egy emberként küzdöttek az utolsó pillanatokig. Semmi arrogancia nincs bennük, megcsinálják, amire megkérjük őket, és nem adják fel. A mai meccs után 5 percig még a boldogság van bennünk, örülünk az eredménynek, de aztán elkezdünk a japánok elleni meccsre fókuszálni. Magabiztos a csapat, de egyáltalán nem bízzuk el magunkat, a srácok nagyon tisztelettudóak, a csütörtöki meccs pedig nagyon jó lesz.

Az eddig hibátlan Magyarország fél 5-től a japánokkal játszik, ha nyerünk, feljutunk a divízió 1 A csoportjába, a világ legjobb 16 csapata közé.

Szurkoljatok!

Share This Story

Get our newsletter