​Gergelyt idegesítik a prolik a moziban. És téged?

Illustration for article titled ​Gergelyt idegesítik a prolik a moziban. És téged?

"Pofázik, zörög, szörcsög, nyekeg, pityeg." Olvasónkat sokkolták a moziba járó proletárok. Nyafogó szerencsétlen, vagy teljesen igaza van?

Advertisement

Gergelynek valóságos kulturális sokkot okoz, ha moziba kell mennie, mert ott az alsóbb néposztályok nem bírnak magukkal a sötétben. Olvasónk hiányolja a közbeszédet a Nachosról, a csipszdiskurzusról már nem is beszélve. Sajtos vagy paradicsomsalsás? Natúr vagy fűszeres? Csendben jó nézni vagy más, hangot adó emberek társaságában? Olvasd el Gergely kirohanását, aztán mondd meg a frankót proliügyben!

Gyakorlott olvasótokként látom, hogy előszeretettel csaptok le könnyen fogyasztható, de alulexponált témákra. Na, a rohamosan hanyatló mozis kultúra pont ilyen. Ez alatt nem arra gondolok, hogy csökken a moziba járók száma, hanem arra a proletárdiktatúrára, ami a multiplexek nézőterén megvalósul. Személy szerint hónapok óta gyűjtöm a gyomorideget és a keserű tapasztalatokat és már ott tartok, hogy kedvem sincs elmenni semmilyen vetítésre, mert minimum egy tucat primitív bunkó fog azon fáradozni, hogy élvezhetetlenné tegye a filmet. Az már régebben is biztos volt, hogy akad egy gyökér, aki nem bírja befogni, arra rászóltál, morgott egy kicsit, elkussolt és az élet ment tovább. De mára ott tartunk, hogy a terem nagy része telefonon szórakozik, pofázik, zörög, szörcsög, nyekeg, pityeg vagy valami más. Egyfelől moziba nem szabadságharcot vívni járok, másfelől nem tudom harminc ember súlyos kulturális és civilizációs lemaradását öt perc alatt helyrehozni.

Feltételezem ez sokaknak frusztrációt okozó jelenség, akik nem a nacsosz, a kukorica és a hangos ugatás miatt mennek moziba, ugyanakkor nincsen róla kialakult közbeszéd. A tiétekhez hasonló médium tökéletesen alkalmas lenne arra, hogy valami gusztusos véleménycikkben reflektáljon a helyzetre ennek nyomán pedig diskurzus kezdődhessen róla.

Aztán talán még az is kiderül, hogy csak én voltam peches és elszigetelt jelenségről van szó…. bár nagyon nem hiszem.

Advertisement

Ha szót kérhetek, én főleg a Nachos miatt járok, kizárólag sajttal, meg azért, mert minden alkalommal dugni szeretnék, de aztán sosem merek. Mégsem annyira pikáns a mozis életem, mint ebből sejteni lehetne, ugyanis 10-ből 9-szer nem a csajommal megyek, hanem a gyerekekkel, és olyankor nem szexi dolgokra gondolok, hanem hogy milyen eszközzel verném szét a fejét annak az ellenszenves beszélő mókusnak.

Share This Story

Get our newsletter