Aki reggel mulatni kezd, est√©re megmacsk√°sodik - tartja a n√©pi b√∂lcsess√©g, amire fittyet h√°nyva a legt√∂bb helyen m√°r kilenckor indul maj√°lisoz√°s. Annyi program lesz ma, hogy szinte eg√©sz Budapest egy nagy boldog luftballonban f√ľrdŇĎ, orgonavir√°gos ringlispill√© v√°ltozik, ahol egym√°s kez√©bŇĎl eszik a szakszervezeti vezetŇĎ √©s a vattacukor√°rus.

A klasszikus helysz√≠nen, a V√°rosligetben mulat √©s demonstr√°l az MSZP √©s bar√°tai (N√©pszava-c√≠mlapfot√≥z√°s, Szanyi, Klubr√°di√≥-elm√ļltn√©gy√©v, Schmuck), a Magyar Szolidarit√°s Mozgalom (b√°belŇĎad√°s, Bajnai, arcfest√©s, J√°vor), a Demokratikus Koal√≠ci√≥ (t√°ncbemutat√≥, Gyurcs√°ny), a szakszervezetek √©s term√©szetesen a Munk√°sp√°rt. Th√ľrmer Gyula nemes egyszerŇĪs√©ggel "Napjaink politikai elemz√©se, az MSZP v√°laszt√°si √∂sszefog√°si kezdem√©nyez√©se a korm√°ny lev√°lt√°sa √©rdek√©ben nem megold√°s a munkan√©lk√ľlis√©gre, a m√©lyszeg√©nys√©g felsz√°mol√°s√°ra" c√≠mmel mond besz√©det.

Advertisement

Ehhez k√©pest az LMP nem nagyon veszi fel a kesztyŇĪt √©s csak n√©h√°ny szociol√≥gusos kerekasztal-besz√©lget√©ssel pr√≥b√°l harcba sz√°llni a Ligetben a PM Brany√≥ Experience-√©vel, ami azt jelenti, hogy √Ėzv. Horthy Istv√°nn√© gr. Edelsheim-Gyulai Ilona kilenckor kezdŇĎdŇĎ b√ļcs√ļztat√°sa a Belv√°rosi Nagyboldogaszony fŇĎpl√©b√°nia templomban is vonz√≥bb program lehet sokak sz√°m√°ra.

A Jobbik furcsa m√≥don r√° is szervezett erre az esem√©nyre a Haj√≥gy√°ri-szigeten, ahol m√°r szint√©n reggel kilenctŇĎl v√©r√ľnket adhatjuk a haz√°√©rt, az odatelep√ľlt V√∂r√∂skeresztnek k√∂sz√∂nhetŇĎen.

Advertisement

A belv√°rosban egy mini augusztus huszadik√°val eml√©keznek meg m√°jus elsej√©rŇĎl a Sz√©chenyi t√©ren, ahol egy versenyaut√≥-ki√°ll√≠t√°ssal √°gyaznak meg a k√©sŇĎbbi "l√©gi shownak", amit egy "fergeteges aszfaltshow" k√∂vet.

√Ām az igaz√°n hardcore g√©p√©szek tudj√°k, hogy semmi sz√≥rakoztat√≥ nincs abban, hogy egy nagy t√∂meg k√∂zep√©n f√©l√≥r√°t v√°rj, hogy egyszer csak elb√∂mb√∂lj√∂n elŇĎtted valami amit kettŇĎ m√°sodpercig l√°tsz (hacsak nem √©pp akkor furakodt√°l ki az embermassz√°b√≥l perec√©rt a gyereknek).

Advertisement

Ňźk eg√©sz biztos a budapesti underground traktorkult√ļra n√©p√ľnnep√©ly√©n lesznek az V. Hofherr-Dutra g√©pmaj√°lison (amit egybŇĎl jubileuminak is neveztek el), mert a veter√°n aut√≥kn√°l csak a veter√°n mezŇĎgazdas√°gi munkag√©pek szebbek. R√°ad√°sul fideszes √©s MSZP-s polg√°rmester is k√∂sz√∂ntŇĎt mond.

Ha lesz idŇĎnk, ben√©z√ľnk ide-oda, de k√ľldjetek ti is tippeket, no meg helyzetjelent√©st.

Advertisement

/A képen egy Dutra látható az 1963-as ipari vásáron, amit MDW töltött föl az Indafotó-albumába jó pár másikkal egyetemben/