This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Gépmajális Budapesten és más csodák - programkavalkád május elsejére

Illustration for article titled Gépmajális Budapesten és más csodák - programkavalkád május elsejére

Aki reggel mulatni kezd, estére megmacskásodik - tartja a népi bölcsesség, amire fittyet hányva a legtöbb helyen már kilenckor indul majálisozás. Annyi program lesz ma, hogy szinte egész Budapest egy nagy boldog luftballonban fürdő, orgonavirágos ringlispillé változik, ahol egymás kezéből eszik a szakszervezeti vezető és a vattacukorárus.

Advertisement
Advertisement

A klasszikus helyszínen, a Városligetben mulat és demonstrál az MSZP és barátai (Népszava-címlapfotózás, Szanyi, Klubrádió-elmúltnégyév, Schmuck), a Magyar Szolidaritás Mozgalom (bábelőadás, Bajnai, arcfestés, Jávor), a Demokratikus Koalíció (táncbemutató, Gyurcsány), a szakszervezetek és természetesen a Munkáspárt. Thürmer Gyula nemes egyszerűséggel "Napjaink politikai elemzése, az MSZP választási összefogási kezdeményezése a kormány leváltása érdekében nem megoldás a munkanélküliségre, a mélyszegénység felszámolására" címmel mond beszédet.

Ehhez képest az LMP nem nagyon veszi fel a kesztyűt és csak néhány szociológusos kerekasztal-beszélgetéssel próbál harcba szállni a Ligetben a PM Branyó Experience-ével, ami azt jelenti, hogy Özv. Horthy Istvánné gr. Edelsheim-Gyulai Ilona kilenckor kezdődő búcsúztatása a Belvárosi Nagyboldogaszony főplébánia templomban is vonzóbb program lehet sokak számára.

Advertisement

A Jobbik furcsa módon rá is szervezett erre az eseményre a Hajógyári-szigeten, ahol már szintén reggel kilenctől vérünket adhatjuk a hazáért, az odatelepült Vöröskeresztnek köszönhetően.

A belvárosban egy mini augusztus huszadikával emlékeznek meg május elsejéről a Széchenyi téren, ahol egy versenyautó-kiállítással ágyaznak meg a későbbi "légi shownak", amit egy "fergeteges aszfaltshow" követ.

Advertisement

Ám az igazán hardcore gépészek tudják, hogy semmi szórakoztató nincs abban, hogy egy nagy tömeg közepén félórát várj, hogy egyszer csak elbömböljön előtted valami amit kettő másodpercig látsz (hacsak nem épp akkor furakodtál ki az embermasszából perecért a gyereknek).

Ők egész biztos a budapesti underground traktorkultúra népünnepélyén lesznek az V. Hofherr-Dutra gépmajálison (amit egyből jubileuminak is neveztek el), mert a veterán autóknál csak a veterán mezőgazdasági munkagépek szebbek. Ráadásul fideszes és MSZP-s polgármester is köszöntőt mond.

Advertisement

Ha lesz időnk, benézünk ide-oda, de küldjetek ti is tippeket, no meg helyzetjelentést.

/A képen egy Dutra látható az 1963-as ipari vásáron, amit MDW töltött föl az Indafotó-albumába jó pár másikkal egyetemben/

Share This Story

Get our newsletter