George Clooney náci műkincsekre vadászik

Mellette John Goodman, Matt Damon és a fancsali képű Bill Murray. Itt a The Monuments Men első előzetese.

Advertisement

Ha úgy nézzük, a The Monuments Men végülis majdnem olyan, mint az Ocean's Eleven. Csak nem a jelenidőben játszódik, hanem a második világháború frontjain, nem szép fiatal emberek játszanak benne, hanem főleg öregebb színészek, és nem egy kaszinót akarnak kirabolni, hanem a nácik által ellopott vagy pusztításra ítélt műkincseket, építészeti remekeket és műemlékeket akarják megmenteni. Mondom, majdnem olyan. Na jó, akkor úgy mondom, hogy egy bölcsész Piszkos tizenkettő, mert ebben elvileg nem kőkemény katonák szerepelnek, hanem művészettörténészek és különböző elméleti szakemberek. Akik ugyanúgy kimennek a németek közé lődözni.

Az előzetes fura hangulatú, viccesebb mint kellene lennie, viszont érdekesebb annál, mint amire számítottam. Természetesen az egész igaz történeten alapul, pontosabban az amerikai hadsereg Monuments, Fine Arts, and Archives programjának történetén. Ők voltak azok, akik elcsakliztak egy csomó lopott műtárgyat a náciktól, mielőtt azok megsemmisíthették volna őket.

Advertisement

A filmben szerepel még Cate Blanchett és a Némafilmes miatt Oscar-díjas Jean Dujardin is. Amerikában december 18-án mutatják be. Ez a film Clooney negyedik rendezése.

[Collider]

Share This Story

Get our newsletter