Nincs kirúgás, nincs háború, így alakult - mondta a Cinknek Gazda Albert arról, hogy miért távozik az Origo főszerkesztői székéből.

Búbánatos hangon beszélt a telefonba, de ez semmit sem jelent, mert mindig így szokott. De érdemi dolgot egyelőre nem akart elárulni a külvilágot igencsak meglepő távozásáról Gazda Albert, amikor az előbb beszéltem vele. A magyar online sajtó egyik nagy Fradi-Dózsa-igazolása volt, amikor 2011. októberében az Index főszerkesztő-helyettese lett az Origo főszerkesztője. Hogy a frontvonalakat még jobban összezavarják, Gazda az Origo címlapjának átszabásához Uj Péter egykori Index-főszerkesztőt kérte fel tanácsadónak.

Advertisement

A mostani távozás az ügyet belülről nem ismerőknek azért meglepetés, mert a címlapműtét kifejezetten jól sikerült, a lap esztétikailag, szerkezetében és tartalmilag is felfrissült, és olyanok is elkezdték címlapról olvasni, akik előtte sosem tettek ilyet, például én. "Nincsenek titkok, pár dologban voltak eltérő elképzeléseink a kiadóval, de nincs háború. Nem én mondtam fel és nem is rúgtak ki" - fogalmazott Gazda. Hát ennél azért egész biztosan több minden történt, ami vagy kiderül később, vagy sohanapján.

Gazda Albert a kárpátaljai Técsőről származik, 1991-ben települt Magyarországra, írt és szerkesztett a Kurírban, a Magyar Hírlapban és a Világgazdaságban, majd 2006-tól már az Indexben dolgoztunk együtt, ahol alig akadt rovat, amit egy ideig ne vezetett volna. Ő alapította a fantasztikus Jégkorongblogot és híres borblogger is volt, míg abba nem hagyta.

[fotó: G.A. fb]

Share This Story

Get our newsletter