Gattyán György nem hagyja félbe a menekülést Magyarországról

Illustration for article titled Gattyán György nem hagyja félbe a menekülést Magyarországról

Ez, igaz, nem tény, hanem csak következtetés. Abból vontam le, hogy a Docler Holding felhagy a következő szezontól Dunaújváros Mol ligás jégkorongcsapatának főszponzorálásával.

Advertisement

A bajnokság meghatározó magyar csapatát úgy is hívták eddig – meg még most is így hívják, az idény végéig mindenképpen –, hogy Dab.Docler, és hosszú évek óta az ország leggazdagabb embere pénzelte. Ezalatt hol nyert, hol döntős, hol elődöntős volt a ligában a klub.

Advertisement

Gattyán György azután mentette meg a DAB-ot, hogy a Vasmű felhagyott a finanszírozásával. Pár év csődközeli reménytelenség következett ekkor, majd belépett a képbe a jázminmilliárdos. Az újvárosi hokiról azt kell még tudni, hogy Kercsó Árpád keze alatt ott nőtt fel a későbbi aranygeneráció jó néhány tagja, Tokaji Viktortól Ladányi Balázsig. Ehhez persze Gattyánnak nem volt még köze, csak a város jégkorongjának fontosságát óhajtottam vele ábrázolni. Nagy kérdés, hogy mi lesz ezután a DAB-bal, a drukkerek helyében én egyáltalán nem lennék nyugodt, bár végül is a vasműtlenedést is túlélték, hátha ezt is sikerül. Azari Zsolt klubfőnök most annyit mondott, hogy egyelőre az idény hátralévő részében szeretnének helytállni. Ilyen szintű főszponzort nem lesz könnyű leakasztani a szögről, az tény.

A Docler természetesen nem a meneküléssel indokolja a szakítást, hanem a CSR-politika újragondolásával, biztos így is van. Gattyán György legutóbb azzal került bele az itthoni hírekbe, hogy talán le is hallgatták, miközben adóügyileg szaglásztak utána. Előtte meg azzal, hogy lényegében vége lett az Andrássy úti Il Bacio di Stile luxusáruházának.

Advertisement
Advertisement

[fotó: Gattyán György facebook]

Share This Story

Get our newsletter