This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Gandhi játssza Horthy Miklóst

Illustration for article titled Gandhi játssza Horthy Miklóst

Én nem is hallottam arról, hogy forgatják a Walking With The Enemy című filmet, erre ma robbantotta a bombát a Blikk, hogy maga Ben Kingsley fogja benne játsszani Horthy Miklós kormányzót.

Advertisement

A film sztoriját Pinkász Tibor ihlette, aki a Blikk szerint:

a II. világháborúban „árja megjelenését" kihasználva náci SS-tiszti egyenruhát öltve igyekezett megmenteni az úgynevezett Üvegház épületébe menekült több ezer zsidót a deportálás elől. Határozott fellépésével nemcsak a nácikat és a nyilasokat tévesztette meg, hanem a gettóba zárt zsidókat is. Előfordult, hogy náci egyenruhájában, szitkozódva rúgta rá az ajtót a rettegő zsidókra, majd nyilaskeresztes jelzésű fekete járművekbe rugdalta őket – hogy aztán egy védett házig hajtson velük. Máskor egy elegáns náci koktélpartin vegyült el, hogy információt szerezzen a közelgő letartóztatásokról.

Advertisement

És ha nem lenne elég, hogy Gandhi játssza Horthyt, az IMDb szerint feltűnik a filmben President Szálasi is, akit az angol Simon Hepworth fog alakítani. Hepworth így néz ki:

Illustration for article titled Gandhi játssza Horthy Miklóst
Advertisement

A filmet Mark Schmidt rendezi, akinek vagy ez lesz az első filmje, vagy egy nagyon fantáziátlan álnevet választott magának valaki. A Walking With The Enemy a tervek szerint még idén mozikba fog kerülni.

Kép: outnow.ch/IMDb

Share This Story

Get our newsletter