Én nem is hallottam arról, hogy forgatják a Walking With The Enemy című filmet, erre ma robbantotta a bombát a Blikk, hogy maga Ben Kingsley fogja benne játsszani Horthy Miklós kormányzót.

A film sztoriját Pinkász Tibor ihlette, aki a Blikk szerint:

a II. világháborúban „árja megjelenését" kihasználva náci SS-tiszti egyenruhát öltve igyekezett megmenteni az úgynevezett Üvegház épületébe menekült több ezer zsidót a deportálás elől. Határozott fellépésével nemcsak a nácikat és a nyilasokat tévesztette meg, hanem a gettóba zárt zsidókat is. Előfordult, hogy náci egyenruhájában, szitkozódva rúgta rá az ajtót a rettegő zsidókra, majd nyilaskeresztes jelzésű fekete járművekbe rugdalta őket – hogy aztán egy védett házig hajtson velük. Máskor egy elegáns náci koktélpartin vegyült el, hogy információt szerezzen a közelgő letartóztatásokról.

És ha nem lenne elég, hogy Gandhi játssza Horthyt, az IMDb szerint feltűnik a filmben President Szálasi is, akit az angol Simon Hepworth fog alakítani. Hepworth így néz ki:

A filmet Mark Schmidt rendezi, akinek vagy ez lesz az első filmje, vagy egy nagyon fantáziátlan álnevet választott magának valaki. A Walking With The Enemy a tervek szerint még idén mozikba fog kerülni.

Advertisement

Kép: outnow.ch/IMDb