This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Füvön suhan a villamos Óbudán

Illustration for article titled Füvön suhan a villamos Óbudán

Engem valamiért váratlanul ért a BKK közleménye: mától megint jó hosszan jár az 1-es, átmegy az Árpád hídon meg minden. A felújításnak még nincs vége, jön az ex-Vidámpark és a Népliget közti szakasz, és átvezetik a vonalat a lágymányosi hídon is.

Advertisement

Ahogy nézegettem, még múlt héten is, a 106-os busz ablakából az Árpád hídon zajló szorgoskodást, nem gondoltam volna, hogy ezek a munkásfiúk ilyen gyorsan célba érnek. Ezek vannak a közleményben:

A megújult vonalszakaszon megszűntek a korábbi sebességkorlátozások, vagyis rövidebb a villamos menetideje Óbuda és Pest között. Az Árpád hídon befejeződtek a munkák, így az autók itt újra kétszer három sávon, maximum óránkénti 70 kilométeres sebességgel közlekedhetnek. Ütemterv szerint halad a Fővárosi Önkormányzat és a BKK kiemelt közlekedésfejlesztési beruházása, az 1-es villamos pályarekonstrukciója, illetve a vonal meghosszabbítása.

Advertisement

A pótlóbuszozás egyébként nem szűnt meg teljesen, a Népliget és a Közvágóhíd között azok járnak. A felújított szakaszokon is bogarásznak még, a műszaki átadás-átvétel június végéig tart, addig fejeződik be a liftek, mozgólépcsők beüzemelése, egyes utastájékoztatási elemek megvalósítása és a környezetrendezés.

Na és a menőség:

A Vörösvári úton elkészült Budapest első fűvel borított vágányszakasza, ezáltal a villamosok közlekedése halkabbá válik. A burkolat zölden tartásáról automatikus öntözőrendszer gondoskodik, a füvet pedig kertészeti szakcég nyírja.

Advertisement

Ezt meg kell nézni. Úgy rémlik egyébként, hogy az 1-es vonalra új villamosokat hoznak hamarosan, le fogják cserélni ezeket a régi Tatrákat. Pedig rendesen a szívemhez nőttek régen, sokat jártam erre, különösen az Árpád híd metróállomás és a rendelőintézet között, a Gárdos Mariska utcában volt az első bejelentett budapesti lakcímem.

Fotó: Máthé Zoltán/MTI

[a fénykép még április 30-án készült]

Share This Story

Get our newsletter